Política 13/07/2022

El senador per Menorca acusa el Govern d'enganyar per negar el gas natural a la central de Maó

També veu un menyspreu a tots els ciutadans que conviuen amb una instal·lació que contamina

Iván Martín
2 min
Central tèrmica de Maó.

MAÓEl senador per Menorca, Cristóbal Marquès, ha qualificat d'engany que el Govern balear negui que el gas natural sigui la font d'alimentació de la central elèctrica d'Endesa en el port de Maó. Marquès ha anat més enllà i ha titllat de "presa de pèl" les polítiques en matèria energètica de l'Executiu autonòmic: "Fa anys que escoltem el Govern i el PSOE prometent el gas natural per a la central tèrmica i ara diuen que no té sentit", i es pregunta: "En mans de qui estem i qui ens governa? I com és possible aquesta nefasta i errònia gestió en qüestions energètiques?".

El senador del PP també veu en el posicionament del Govern un menyspreu a tots els ciutadans de Maó: "Que conviuen amb la central, una de les més contaminants de tot el país", tal com va reconèixer la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en un acte a l'Ateneu de Maó. D'altra banda, considera preocupant el retard de passar de fuel a gasoil, però veu més greu que s'asseguri que encara queden un mínim de 17 anys per passar a gas: "És una presa de pèl que, sent una inversió econòmica mínima per passar de gasoil a gas no es faci, malgrat suposar una reducció d'un 27% de les emissions, segons xifres publicades per l'Observatori Socioambiental de Menorca".

Marquès no entén com un executiu que es defineix com a ecologista i preocupat per les persones no aposti pel gas a Maó. D'altra banda, el dirigent popular ha demanat a la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, que es pronunciï. Finalment, ha assenyalat que el canvi de combustible de la central hauria d'aprofitar-se per fomentar la producció de biogàs a Menorca: "No sabem el potencial real que tenim de generar biogàs, no només a través de residus quan s'implanti la recollida de la fracció orgànica, a la qual arribem tard, sinó també a través d'altres restes. Ens serviria per mantenir en millors condicions els boscos i evitar el perill que suposa en aquests moments pel risc d'incendi".

stats