Política 23/07/2023

Santa Eugènia, Búger i Estellencs, els municipis on més ha davallat la participació

El nombre de votants, que ha pujat a escala autonòmica, ha minvat respecte del 2019 en dotze pobles de les Illes

1 min
Imatge d'un col·legi electoral de Palma.

PalmaLa participació a les 18 h ha augmentat respecte del 2019 a les Balears, encara que hi ha dotze municipis on menys gent ha anat a votar en compració amb fa quatre anys. El descens més acusat s'ha produït als pobles de Santa Eugènia, amb una davallada del 5,51%; Búger (-3,8%) i Estellencs (-2,8%).

Aquests, però, no són els únics municipis on s'ha registrat una davallada, sinó també a Puigpunyent, Mancor, Sencelles, Lloret, Montuïri, Porreres, Llubí, Santanyí i Sant Antoni de Portmany. Es tracta majoritàriament de municipis de Mallorca, a excepció del darrer, a Eivissa. Pel que fa a als municipis de Menorca i a Formentera, la participació ha pujat.

Quins són els pobles on més s'ha mobilitzat la gent?

D'altra banda, hi ha municipis on s'ha mobilitzat un percentatge de gent considerablement superior, sobretot a les zones de la serra de Tramuntana, del Llevant i a l'illa de Menorca. Destaca per damunt de la resta el cas de Fornalutx, on l'augment de participació ha estat d'un 6,14%. El creixement s'ha produït també a Banyalbufar, amb un 6,11% més; a Escorca (+5,26%); a Deià (+5,67%); a Muro (+ 3,84%) i a Son Servera (+3,84%).

Pel que fa a Menorca, on la participació s'ha incrementat gairebé un 4%, destaca la pujada de Sant Lluís –la més alta de les Balears–, amb un 8,06%. També al Migjorn i al Mercadal el creixement ha estat considerable, amb un 6,33% i un 5,18%, respectivament.

stats