Política 07/04/2019

El PSIB promet que limitarà el preu dels lloguers

El partit també ha aprovat en la seva conferència política impulsar la gratuïtat per a l'etapa educativa de 0 a 3 anys

Ara Balears
4 min
El PSIB inclou en el seu programa electoral la limitació del preus del lloguer de pisos

PalmaEl PSIB ha anunciat aquest dimenge que el seu programa electoral inclourà la limitació dels preus del lloguer de pisos per tal de facilitar l'accés a l'habitatge. La candidata a la presidència del Govern, Francina Armengol, ha avançat que “la pròxima legislatura posarem les mesures legals per controlar el preu del lloguer de l’habitatge i triplicarem el nombre d’habitatges públics que hem començat a construir aquesta legislatura, perquè l’habitatge no és un dret per mercantilitzar, sinó que ho ha de ser per a les persones”.

L'habitatge ha estat un dels eixos fonamentals de la conferència política que aquest diumenge han tancat els socialistes de les Balears, ja que Armengol s’ha compromès a fer possible que “el dret a l’habitatge estigui equiparat al de l’educació, la sanitat, les pensions i la dependència”.

El PSIB-PSOE ha aprovat per unanimitat el document marc de la conferència política, el qual serà el full de ruta dels socialistes per als pròxims anys després de mesos de feina intensa amb més de 130 entitats, les 67 agrupacions socialistes, la participació de més de 1.000 persones i després d’un cap de setmana de feina i debat sobre les distintes propostes i esmenes plantejades.

La secretària general i candidata del PSIB-PSOE a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha recordat que “fa quatre anys vàrem decidir junts com volíem canviar les Illes i no hem fet més que començar. Ara actualitzam el missatge des de la realitat que hem viscut”.

Educació i mobilitat

Una de les principals novetats, ha anunciat Armengol, té a veure amb l’etapa educativa de 0 a 3 anys, que “tal com hem decidit conjuntament en aquesta conferència política, serà gratuïta i universal”, després que aquests quatre anys s’hagi invertit més que mai en l’educació de 0 a 3 anys.

Un altre eix principal de la conferència ha estat la mobilitat, per la qual cosa Armengol ha assegurat que “el compromís dels socialistes és que el tramvia de la badia de Palma serà una realitat”.

Armengol tampoc ha volgut passar per alt el REB, del qual ha remarcat que “gràcies als socialistes està aprovat i ara l’hem de desenvolupar i aprovar la fiscalitat necessària per a les Balears, uns pressupostos generals de l’Estat bons per a les Illes i un nou sistema de finançament, per la qual cosa és imprescindible que governi el Partit Socialista”.

Altres aspectes de futur que ha avançat Armengol són l’aprovació d’una llei de paisatge per protegir i posar en valor el nostre entorn, destinar més recursos de l’Impost del Turisme Sostenible a la innovació i l’economia del coneixement, i iniciar l’esbucament del primer edifici de Son Dureta passat Pasqua.

“Tenim la força del projecte, la coherència d’haver complit amb la paraula donada i les persones que ho poden fer possible”, ha assegurat Armengol, per la qual cosa ha demanat una màxima mobilització “perquè res està guanyat i consolidat”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el candidat socialista al Congrés, Pere Joan Pons, qui ha defensat que el document que s’ha aprovat en la conferència “ja no és el document del PSIB-PSOE, sinó el de totes les persones progressistes d’aquestes illes”. El candidat socialista també ha demanat una mobilització massiva el 28 d’abril i el 26 de maig perquè, “si no ens mobilitzam, governaran ells”.

Pel que fa al futur, Pons s’ha compromès a deixar-se la pell “per fer enlairar el nou règim fiscal, per millorar el sistema de finançament, per batallar per les inversions justes per a les Balears i per deixar unes illes més sostenibles”.

José Hila

El candidat a la batlia de Palma, José Hila, ha qualificat el Partit Socialista com “el millor partit pels seus valors, per la seva militància, pel seu programa, per la manera de cercar solucions, perquè som l’esquerra transformadora”.

Per continuar transformant les nostres illes, Hila ha apostat per “donar la darrera batalla per la igualtat, pel color en alta definició contra els que ens volen dur al blanc i negre, perquè només podem ser lliures des de la igualtat i lluitarem per això”.

Finalment, Hila també ha reconegut que el major repte que afrontam és l’habitatge, el qual “hem de convertir en una pota més de l’estat del benestar, com ja vàrem fer els socialistes amb l’educació, la sanitat, la dependència i les pensions”, a més de la mobilitat, “que també és una manera de fer ciutat”.

Unanimitat

El coordinador de la conferència política, Iago Negueruela, ha celebrat la unanimitat amb què s’ha aprovat el document marc i ha apuntat que “sortim d’aquesta conferència amb un projecte de present i de futur que volem per a les nostres illes”.

Negueruela ha afegit que “ens presentam davant la ciutadania amb un nou projecte que ens ha de permetre afrontar tots els reptes de present i de futur, en un moment en què és més important que mai tenir un projecte per a la societat, en el nostre cas centrat en la sostenibilitat i amb apostes molt clares com la mobilitat i l’habitatge”.

stats