28-M
Política 15/04/2023

Prohens: "El PP assumeix la responsabilitat de governar i liderar el futur de les Illes"

Els populars han presentat el programa de govern amb el qual es presenten a les eleccions autonòmiques

ARA Balears
2 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens, durant la presentació del seu programa de govern.

PalmaLa presidenta del PP a les Balears, Marga Prohens, ha presentat aquest dissabte al Trui Teatre de Palma el programa de govern amb el qual es presenta a les eleccions autonòmiques del 28 de maig. La líder popular l'ha definit de "realista, rigorós i de mesures clares i concretes", amb el qual, ha apuntat, "el PP assumeix la responsabilitat de governar i liderar el futur de les Illes".

Prohens, que ha explicat que aquest programa neix d'"un treball intens d'escolta a agents socials, associacions i entitats de la societat civil", ha assenyalat que conté "més de 500 propostes i mesures concretes i quantificades que aplicarem si governam".

La popular ha destacat que inclou una reforma fiscal estimada en 200 milions d'euros i per beneficiar el 80% dels contribuents de les Illes, principalment rendes mitjanes i baixes; que preveu la rebaixa de l'IRPF; l'eliminació d'impostos en la compra del primer habitatge per a menors de 30 anys i la rebaixa per a la resta de contribuents.

D'altra banda, consta de mesures de suport a la maternitat, amb una nova deducció per naixement de fins a 1.400 euros; ampliar les deduccions a la conciliació, especialment a famílies joves, nombroses o monoparentals, i la gratuïtat de l'educació 0-3.

També inclou un extens paquet de mesures d'habitatge que cerquen "donar seguretat i incentius als propietaris per augmentar l'oferta de lloguer i abaixar els preus", com un programa de lloguer segur basat en la intermediació del Govern entre propietaris d'habitatges buits i persones que cerquen casa per llogar-la. Igualment, ha explicat que implantaran una nova deducció per a propietaris que posin el seu habitatge en el mercat de lloguer de llarga durada i l'ampliació de la deducció per a arrendataris d'habitatge.

En l'apartat econòmic, Prohens ha reivindicat un model per "ser sostenibles mediambientalment, però també socialment i econòmicament". Del programa d'educació ha destacat "deixar en suspens l'actual aplicació de la LOMLOE, una educació inclusiva real i que cap bon estudiant no pugui continuar els seus estudis per raons econòmiques". Per això, ha afirmat que garantiran la gratuïtat de les matrícules universitàries als estudiants amb rendes familiars inferiors a 58.000 euros.

La presidenta del PP balear ha defensat, entre altres mesures, la targeta social, per agilitar i facilitar l'accés a serveis i prestacions, aglutinant tota la documentació en una sola base de dades.

"Estic convençuda que el pròxim 28 de maig els ciutadans tenyiran de blau les Balears. La gent vol un projecte que no caigui en el conformisme, sinó que vol un projecte d'ambició per a les Illes. El canvi és ara", ha conclòs.

stats