Societat 13/04/2023

El PP proposa introduir deduccions fiscals per fidelitzar els sanitaris

El partit també preveu millores en els complements d'insularitat i en les condicions laborals

ARA Balears
1 min
Sebastià Sagreras, portaveu de campanya del PP, i Marga Prohens, candidata a la presidència del Govern.

PalmaLa candidata del PP a les eleccions autonòmiques, Marga Prohens, ha presentat aquests dijous les seves propostes en matèria d’Atenció Primària. Entre elles, s’inclou la possibilitat d’incorporar una deducció fiscal per a empleats públics en places professionals de difícil cobertura, entre les quals s'inclouen les dels sanitaris. En un comunicat, el partit lamenta “els descoberts recurrents en els centres de salut i el fet que alguns pobles s’hagin trobat sense cap metge”. Amb l'objectiu d’evitar aquesta situació, Prohens ha apostat per desplegar una estratègia de “captació i fidelització de metges, amb mesures com la millora del complement d’insularitat i en les condicions laborals, amb especial incís en les càrregues de treball i la desburocratització de les tasques”.

La candidata popular ha lamentat, segons ha dit, que entre el 5 i el 10 d’abril “s’hagin registrat fins a 20 descoberts als centres de salut de les Balears, i la majoria de tot el dia”, una situació que s’ha produït "en els centres de salut de sa Torre, a Manacor; es Pont d’Inca, a Marratxí; Santa Ponça, a Calvià; Trencadors, a l’Arenal de Llucmajor; Són Pisà, a Palma; a Sóller, Muro, Pollença i Campos”.

Les propostes que incorpora el programa del PP en matèria de salut i d’Atenció Primària també preveuen “adequar les plantilles a les ràtios recomanades i a les necessitats existents, redissenyar les agendes segons la demanda clínica, augmentar el temps d’atenció al pacient i incorporar perfils professionals com nutricionistes i psicòlegs per obrir unitats de salut mental”.

stats