Política 20/03/2023

El PP centra la precampanya en la baixada d'impostos: "Això no va de rics i pobres"

Prohens allunya la presentació de les llistes i carrega contra el PSIB: "Si no presenten propostes, han de presentar noms"

2 min
Jaime Martínez, Marga Prohens i Llorenç Galmés aquest dilluns

PalmaEl PP ha iniciat la precampanya electoral aquest dilluns amb el lema "Vols pagar menys imposts? És ara". La fiscalitat ha estat un dels eixos centrals de debat entre l'esquerra i la dreta al llarg de la legislatura, i els populars focalitzen les seves propostes en aquest àmbit. "La reforma fiscal que proposam beneficia el 80% dels ciutadans, això no va de rics i pobres, va de passar d'una economia subsidiada a una economia liberal i d'incentius", ha declarat la presidenta del PP, Marga Prohens, acompanyada dels candidats a Cort i al Consell de Mallorca, Jaime Martínez i Llorenç Galmés.

La líder popular considera que "no hi ha una resposta contundent" de les administracions contra l'augment de la inflació, i que aquestes "estan desconnectades de la realitat". A banda de l'aspecte fiscal, el PP incideix en l'ocupació d'habitatges, la reducció de les llistes d'espera a la sanitat i el transport, concretament l'eliminació del carril bus-VAO i del límit de 80 km/h a la via de cintura.

"La campanya del PSIB consisteix a tornar a presentar projectes que fa vuit anys que anuncien, com Son Dureta, una escola a sa Pobla, el parc de bombers de Santanyí o el tren de Llevant", ha afirmat Prohens. "Davant una presidenta i un Govern sense idees, farem una campanya en positiu i aferrada al carrer", ha afegit. L'impost en el qual més s'ha centrat ha estat el de successions i donacions: "Queden 69 dies per a les eleccions, i com a màxim 169 dies perquè aquest impost sigui història".

Les llistes del PSIB

El PSIB ja ha presentat les llistes electorals a les principals institucions illenques, amb quatre independents entre els deu primers en el cas de la candidatura de Mallorca al Parlament: el cap de gabinet de Francina Armengol, Quim Torres; el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau; el director general de Model Econòmic, Llorenç Pou, i la vicepresidenta de la Federació de Cooperatives, Malena Riudavets.

Pel que fa al PP, Prohens ha allunyat la presentació de les llistes. "El PSIB, si no presenta propostes, ha de presentar noms. Continuarem centrats en les propostes, el carrer, escoltar i donar solucions, i es presentaran llistes en el seu moment amb tranquil·litat", ha expressat.

stats