Política 28/10/2018

El Govern aprova dilluns els seus darrers pressupostos

És l'últim pla econòmic anual de la legislatura, que culminarà amb les eleccions del 26 de maig

Ara Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en el Parlament

PalmaEl Govern aprovarà dilluns en una reunió extraordinària el projecte de pressupostos de la comunitat per 2019, el darrer pla econòmic anual de la legislatura, que culminarà amb les eleccions del 26 de maig.

El ple del Parlament va aprovar l'11 de setembre la proposta del Govern de fixar en 4.434 milions d'euros el màxim de despesa no financera que regirà aquests pressupostos, la qual cosa es tradueix en 347,5 milions disponibles més que enguany.

Com va ocórrer en l'aprovació del límit de despesa, Podem, soci "extern" del PSIB i MÉS per Mallorca, ha subscrit un acord per donar suport al projecte pressupostari que dilluns aprovarà l'executiu autonòmic.

El pacte, tancat dimecres passat, garanteix la majoria parlamentària per a uns comptes públics que, segons Podem, donen "resposta" a les necessitats "més importants i urgents" de la ciutadania de les Illes Balears en matèries vitals com educació, habitatge, renda social, energia i medi ambient.

El Govern balear ha gestionat enguany un pressupost que ascendia a 5.008,8 milions d'euros, 340,5 milions més que el 2017, la qual cosa va representar un increment interanual del 7,3%.

stats