Política 23/07/2023

El PP guanya a 53 municipis i l'esquerra, a 14

Sumar-MÉS ha estat el partit més votat a tres feus progressistes: Campanet, Deià i Esporles

1 min
Imatge de les paperetes a les eleccions del 23-J.

PalmaAmb el 90% de l'escrutini superat, les Balears són blaves: el PP ha estat la força més votada a 53 de 67 municipis. Precisament el partit de dretes ha guanyat a les localitats que sumen més habitants, com Palma –amb el 34% dels vots–, Calvià (35%) i Manacor (33,10%), però també als més petits, com Banyalbufar (34%), Escorca (66%) i Estellencs (44%).

En blau, els municipis on ha guanyat el PP. En vermell, on ha guanyat el PSOE i en rosa, on ha guanyat Sumar-MÉS.

El PSOE, per la seva banda, només ha estat el partit més votat a onze municipis, quatre dels quals de Menorca. Es tracta d'Artà, Binissalem, Capdepera, Consell, es Castell, es Mercadal, Maó, Pollença, Puigpunyent, Sant Lluís i Son Servera. Allà on els socialistes han aconseguit sumar més és a Pollença, amb el 35% dels vots. Cal recordar que en aquest municipi governa ara Martí March (PSOE), que va arrabassar la batlia al partit independent de dretes Unió Mollera Pollencina.

L'esquerra, però, ha sumat tres municipis on Sumar-MÉS ha estat la força més votada. Es tracta de Campanet, Deià i Esporles, tres feus progressistes de les Illes i on MÉS ja va guanyar a les eleccions municipals del 28-M. De fet, a tots tres municipis governa el partit ecosobiranista.

stats