Política 09/12/2020

La portaveu del Govern diu que l'actual despesa en alts càrrecs és la mateixa que amb el PP

Suposa un cost d'un 0,2% respecte del pressupost autonòmic, segons Pilar Costa

K. O.
1 min
La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern, Pilar Costa.

PalmaLa consellera de Presidència, Cultura i Igualtat i portaveu del Govern, Pilar Costa, ha assegurat aquest dimecres en el ple del Parlament que els alts càrrecs de l'Executiu balear suposen una despesa d'un 0,2% respecte del cost del pressupost autonòmic, que és "exactament el mateix percentatge que tenia el govern de José Ramon Bauzá". Així ha respost Costa al conseller del PP, Toni Fuster, que prèviament ha criticat que el Pacte hagi "duplicat" aquests càrrecs.

El popular ha comentat que el Govern ha passat de tenir 122 alts càrrecs el 2015 a 231 i que el Pacte ha creat "nou xibius" que "no serveixen per a res". Fuster ha demanat que s'acceptin les esmenes del seu partit per reduir alts càrrecs, i que han presentat al projecte de pressupostos del 2021.

Cal tenir en compte que el Govern, Podem i Ciutadans han arribat a un principi d'acord per reduir el plus d'habitatge dels alts càrrecs que viuen a Menorca, Eivissa i Formentera de 22.000 euros anuals a 18.000. Les negociacions s'han duit a terme durant el pont i també inclouen que els beneficiaris del plus hagin de justificar les despeses, tant les d'habitatge com les de transport interilles.

stats