APB
Política 27/01/2023

El PP demana la compareixença del president de l'APB per una concessió del port de Palma

Els populars critiquen que s'hagi atorgat "sense concurs públic" a una empresa de capital gallec per un període de 50 anys

ARA Balears
1 min
Jaume Colom, en una imatge d'arxiu

PalmaEl PP balear ha registrat aquest divendres la petició de compareixença del nou president de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB), Jaume Colom, per donar explicacions davant de les crítiques de l'Associació per al Desenvolupament Nàutic d'Empreses i Autònoms (ADNEA) per una concessió al port de Palma, així com per la polèmica arran de les concessions adjudicades al port de la Savina, a Formentera.

"Algú ha de donar explicacions sobre com s'estan gestionant les concessions als principals ports de les Balears, claus per a les nostres illes", ha dit el portaveu parlamentari popular, Toni Costa. En una nota de premsa, la formació ha cregut "necessari" que s'expliquin els plans de l'APB i "el procés per a la concessió sense concurs públic per un període de 50 anys de 120.000 metres quadrats del port de Palma a una empresa de capital gallec".

"Ens preocupa que aquesta concessió es tradueixi en una situació de monopoli que afecti les petites i mitjanes empreses locals del sector nàutic, tal com censura el mateix sector", ha afegit Costa. Per tot això, el PP ha anunciat que també preguntaran per aquesta mateixa qüestió a la propera sessió de control a l'Executiu autonòmic durant el ple del Parlament.

"El Govern i l'Autoritat Portuària han d'explicar quins criteris s'han seguit per al procés i respondre a la denúncia formulada per les petites empreses i autònoms del sector", ha dit Costa, que ha advocat per "posar llum davant el malestar generat a causa de les concessions al port de la Savina de Formentera".

stats