Política 05/03/2018

El Pi demana rebaixar les superfícies comercials màximes i que els ajuntaments puguin ser més restrictius

La formació ha presentat més de vint al·legacions al PECMA per tal de preservar el comerç de proximitat i evitar la proliferació de grans superfícies

Ara Balears
1 min
El FAN Mallorca Shopping obre demà les seves portes. / TWITTER

PalmaEl grup d'El Pi–Proposta per les Illes Balears al Consell de Mallorca demana que els ajuntaments siguin determinants a l'hora d'autoritzar les superfícies comercials dels seus municipis. La formació, que ha presentat aquest dilluns al·legacions al nou pla d'equipaments comercials (PECMA), reclama que els límits de cada equipament es redueixin en funció del pla director sectorial que aprovi cada poble i que aquests tinguin autonomia per poder prendre les seves decisions.

El Pi, en aquestes al·legacions, també sol·licita que es preservi el comerç de proximitat i un model territorial de caràcter insular que eviti la proliferació de grans superfícies. El conseller d'El Pi, Antoni Amengual, ha dit que "creuen fermament que la superfície comercial de Mallorca s'ha de plantejar amb paràmetres que responguin al fet insular, a un territori i uns recursos tant mediambientals com d'infraestructures limitats”.

En aquest sentit, la formació proposa disminuir considerablement els espais comercials. Segons Amengual, “proposam que a Inca i Manacor no siguin superiors a 2.500 metres quadrats; als pobles de més de 10.000 habitants i nuclis turístics importants, no superiors als 1.500 metres quadrats, i el límit de 700 metres quadrats per a la resta de municipis”.

El conseller ha afegit que el PECMA hauria de disposar també del màxim consens del sector. "Els empresaris i autònoms haurien de veure el PECMA com una eina útil per regular i ordenar el sector comercial de Mallorca, que garanteixi el lliure mercat, la protecció dels consumidors i l'adequada ordenació del territori i dels seus usos", ha afegit.

stats