Política 18/10/2021

El Pi reclama mesures al govern espanyol per controlar l'arribada de pasteres a les Illes

El portaveu del partit també ha reclamat que, "mentre aquestes persones siguin aquí, rebin un tracte humanitari"

ARA Balears
1 min
Una de les pasteres que va arribar l'any passat a Cala Figuera.

PalmaEl portaveu d'El Pi al Parlament, Josep Melià, ha reclamat aquest dilluns al govern espanyol que prengui mesures per controlar "l'arribada massiva de pasteres a les Balears", després que en els darrers tres dies hi hagin arribat més de 300 persones irregularment.

"Fa temps que som una via d'entrada de migrants il·legals i hi ha un descontrol absolut d'aquesta situació per part del govern espanyol", ha denunciat Melià. Així mateix, ha recordat que, segons la normativa d'estrangeria, "correspon fer tornar de manera immediata aquests ciutadans que entren de manera il·legal en el territori de la Unió Europea".

Així mateix, el diputat ha demanat que, "mentre aquestes persones siguin a les Illes, rebin un tracte humanitari". "El que no pot ser és tenir-los en un garatge de la policia", ha lamentat. Per això, la formació ha reclamat "unes instal·lacions que garanteixin els drets d'aquestes persones".

Melià també ha instat l'Estat i la UE que "facin l'acció diplomàtica que correspongui perquè els països on es produeixen les sortides lluitin contra aquesta pràctica". "El que no es pot continuar permetent és aquesta situació d'il·legalitat absoluta que afecta la dignitat i el dret de les persones i posa en risc la seva pròpia vida", ha conclòs.

stats