Societat 18/10/2021

352 migrants han arribat a les Balears amb pastera en 48 hores

Han estat traslladats a les dependències de la Policia Nacional de Mallorca i Eivissa

ARA Balears
2 min
Migrants en una petita pastera a la Mediterrània central esperen ser rescatats.

PalmaUn total de 29 pasteres amb 352 persones a bord han arribat a diferents punts de les Balears en les darreres 48 hores. Les primeres embarcacions varen ser interceptades aquest diumenge, i durant la matinada d'aquest dilluns els agents de la Guàrdia Civil n'han interceptat sis més.

La primera pastera localitzada va arribar a la Colònia de Sant Jordi, amb nou homes a bord, a la 1.55 hores de la matinada. Més tard, a les 2.37 h, Salvament Marítim i una patrulla de Seguretat Ciutadana varen rescatar 13 persones a prop de Cala Figuera que arribaven amb una nova embarcació.

Una poc més tard, a les 3.15 h, agents del cos policial varen interceptar 13 persones a la Cala del Codolar, al municipi eivissenc de Sant Josep de sa Talaia. Entre elles, hi ha tres dones embarassades en aparent bon estat de salut que han estat traslladades a un centre hospitalari.

A la mateixa hora, també es varen rescatar vuit persones més a la mar, al sud de Cala Figuera. Segons va detallar la Delegació del govern espanyol, un quart d'hora després la Guàrdia Civil i la Policia Local varen interceptar 12 migrants més a Eivissa. Així mateix, una patrulla de Seguretat Ciutadana va detenir 11 persones a Portopetro a les 4.55 h que haurien arribat amb una pastera.

Entre les 5 i les 7.30 h de la matinada d'aquest diumenge hi va haver tres rescats més a aigües de Cabrera, d'on el Servei Marítim va salvar 36 persones. D'altra banda, es va localitzar una altra pastera al voltant de les 8 h del matí, a Cala Egos, Santanyí. Segons va informar la Delegació del govern espanyol, en aquesta embarcació hi viatjaven nou persones que es troben en aparent bon estat de salut.

A les 11 h del matí es varen interceptar 14 migrants al far de ses Salines, al municipi de Santanyí. A més, es varen fer dos rescats més a les 11.20 h, quan Salvament Marítim va remolcar dues embarcacions, una amb 16 migrants i l'altra amb 15, tots en aparent bon estat de salut. Més tard, a Formentera, entre les 16.15 i les 18.40 h varen interceptar 13 persones a la platja del Caló. A prop del lloc han trobat l'embarcació. A més, entre les 20.10 i 21.15 h a la platja de l'Estufador varen detenir 13 persones més, però no n'han trobat l'embarcació.

Durant la matinada d'aquest dilluns la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que s'han interceptat sis noves pasteres amb 66 migrants a bord. Segons han detallat, cinc embarcacions han estat localitzades a Cabrera i l'altra a Formentera. Els tripulants estan en bon estat de salut i seran traslladats al port de Palma.

Finalment, la Delegació del govern espanyol ha notificat l'arribada de dues pasteres més a les 12.30 h d'aquest matí, amb un total de 22 persones. Una s'ha localitzat a Formentera amb 16 persones i l'altra a Cala Espart, a Santa Eulària del Riu, amb sis passatgers més.

L'arribada d'aquestes embarcacions se suma a les dues pasteres que es varen localitzar a Formentera aquest dissabte. En concret, la Guàrdia Civil va detenir 14 homes que arribaren al caló de Sant Agustí al voltant de les 4.15 hores. D'altra banda, a les 10 h el cos policial va interceptar set migrants a les Platgetes, també a la menor de les Pitiüses. 

stats