Corona
Política 02/08/2022

Álvaro García Ortiz promet el càrrec com a fiscal general de l'Estat a l'Almudaina

El palau ha acollit per primera vegada el tradicional despatx d'estiu amb el president del govern de l'Estat i el rei d'Espanya

1 min
El nou fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz.

PalmaÁlvaro García Ortiz ha promès el càrrec com a fiscal general de l'Estat aquest dimarts al palau de l'Almudaina, en presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI. "Promet complir fidelment les obligacions del càrrec de fiscal general de l'Estat amb lleialtat al rei i fer guardar la Constitució", ha afirmat García aquest matí al palau de l'Almudaina.

El Consell de Ministres va nomenar ahir dilluns Álvaro García nou fiscal general dues setmanes després que Dolores Delgado renunciàs al càrrec. En l'acte d'aquest dimarts també hi ha estat present la ministra de Justícia, Pilar Llop, (en qualitat de notària major del regne) i el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes.

A banda de la presa de possessió, el palau de l'Almudaina ha acollit per primera vegada el tradicional despatx d'estiu amb el president del govern de l'Estat i el rei d'Espanya. Fins ara, s'havia fet sempre al palau de Marivent.

stats