Política 08/07/2021

MÉS per Mallorca triarà candidats per a les eleccions autonòmiques el 24 d'octubre

Els batles de Deià i Esporles aspiren a encapçalar la candidatura ecosobiranista al Parlament, mentre que Jaume Alzamora sona amb força al Consell

2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Toni Noguera, amb la permanent del partit ecosobiranista

PalmaMÉS per Mallorca elegirà els candidats a les eleccions autonòmiques de 2023 el pròxim 24 d'octubre, mentre que la resta dels integrants de la candidatura que els ecosobiranistes presentaran al Parlament i al Consell de Mallorca es triaran la segona meitat del 2022. Segons ha pogut saber l'ARA Balears, el més probable és que tant el batle de Deià, Lluís Apesteguia, com la batlessa d'Esporles, Maria Ramon, es presentin a les primàries per encapçalar la llista al Parlament. En canvi, el més probable és que el batle de Manacor, Miquel Oliver, no es postuli com a candidat. Per la seva part, el coordinador de MÉS, Antoni Noguera, tampoc no es presentarà, perquè les seves aspiracions són arribar al Congrés dels diputats. Cal recordar que, a hores d'ara, MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Ara Eivissa treballen per configurar una marca estable per a les eleccions generals, segons varen acordar el juny. D'altra banda, l'actual conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell, Jaume Alzamora, sona amb força per liderar la llista al Consell de Mallorca.

Els ecosobiranistes han aprovat aquest dijous el reglament de les primàries per al Parlament i el Consell, que es faran abans de l'Assemblea General de MÉS, i l'elecció de coordinador del novembre. Tenir temps a bastament per preparar les eleccions va ser un dels objectius que es va marcar Noguera quan va ser elegit per encapçalar el partit el novembre de 2019, després d'haver empitjorat els resultats als comicis autonòmics de maig del mateix any. Una vegada que s'han assolit les bases ideològiques per al futur de la formació, amb les jornades de pensament Cartografiant el futur, l'objectiu ara és arribar amb empenta a les eleccions autonòmiques i aconseguir la fita de tenir un representant en el Congrés.

Pel que fa a la inscripció dels candidats que es presentaran a les primàries, el termini s'obrirà el 1r de setembre i finalitzarà el dia 30 del mateix mes. Les previsions són que les candidatures es presentaran entre el 4 i el 10 d'octubre i es donarà el sus a la campanya dia 13. El que no contempla aquest reglament són les candidatures municipals, encara que la de l'Ajuntament de Palma pot fer coincidir les seves primàries. En aquest cas, Neus Truyol és el nom que de moment sona amb més força.

stats