Política 05/07/2021

MÉS per Mallorca reclama la revisió dels Acords de Bellver després de dos anys de legislatura

Els ecosobiranistes tornen a exigir més recursos estatals

Margalida Munar
2 min
Antoni Noguera.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha reclamat la revisió dels Acords de Bellver just ara que la segona legislatura del Pacte ha assolit el seu equador. Aquesta petició ja la va fer el mes de juny en una entrevista publicada a l'ARA Balears. Segons el líder ecosobiranista, també cal "aprofundir en el canvi de model econòmic", viratge que implica fer dels joves "una prioritat social" i plantar-se davant Madrid per aconseguir "més recursos i un millor finançament". Noguera ha carregat contra l'actitud poc reivindicativa dels socis del Pacte, el PSIB i Podem, davant del govern espanyol: “No pot ser que el fet que el PSOE i Podem governin a Madrid afecti negativament les Balears i les nostres reivindicacions”.

El també regidor a Cort ha insistit en la necessitat de "fer del jovent una prioritat social" regulant els lloguers i a través de polítiques d'ocupació. A banda, el representant de MÉS per Mallorca ha demanat aprofundir en el canvi de model econòmic, a través de diversificar l'economia, tenint en compte la situació que ha deixat el covid-19.

Noguera ha reconegut també “la incapacitat de traslladar valors d’esquerres amb mesures com el Decret 8/2020, que beneficiava sobretot els grans hotelers", i ha lamentat la tendència del PSIB a cercar acords amb Ciutadans, més que no amb Més per Menorca i Gent per Formentera”.

També en el balanç negatiu, Noguera ha retret “la poca capacitat d’incidència del PSIB en el PSOE i en el govern espanyol” i el fet que “els mals endèmics de les Illes Balears continuïn sent mals endèmics: no s’ha acabat d’aprovar el REB, no millora el finançament i no disposam de les competències i els recursos necessaris per canviar el model econòmic”.

Per altra banda, Noguera ha destacat la bona feina del Govern i els pactes de Progrés a totes les institucions fins ara. "La gestió social de la crisi del covid liderada per Fina Santiago, els avanços ecologistes i de protecció territorial com l’aprovació del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de l’Albufera i el Decret 9/2020, l’aprovació de l’Oficina de Drets Lingüístics i l’expropiació d’habitatges a grans tenidors” han estat algunes de les fites de la legislatura que ha destacat.

stats