Política 28/04/2021

MÉS també proposarà un cordó sanitari contra Vox a l'Ajuntament de Palma

Els ecosobiranistes demanen que no s'arribi a cap acord polític amb el partit d'extrema dreta

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Palma

PalmaMÉS-Estimam Palma ha acordat a la seva assemblea d'aquest dimecres proposar un cordó sanitari contra Vox a l'Ajuntament de Palma "per aïllar l'extrema dreta i el feixisme", segons ha informat l'agència Europa Press. La formació ecosobiranista proposarà a les formacions de Cort que s'hi sumin per "isolar els discursos d'odi i les formacions feixistes i d'extrema dreta presents en el consistori", i per "defensar els principis democràtics". El coordinador de MÉS-Estimam Palma, Miquel Àngel Contreras, ha assegurat que "Vox atempta contra la vida de les persones". "La seva violència verbal, racisme, homofòbia, masclisme i foment de l'odi són una amenaça real contra la vida i la dignitat de moltes persones i per al conjunt de la societat", ha censurat.

En aquest, l'assemblea de MÉS-Estimam Palma ha aprovat expressar i defensar la vocació de Palma com a ciutat de defensa dels drets fonamentals i contra l'extrema dreta, així com mostrar el rebuig "cap als discursos que fomenten l'odi". D'aquí la petició de MÉS de no arribar a acords polítics amb formacions i organitzacions d'extrema dreta i de no col·laborar ni finançar cap entitat que defensi les idees de l'extrema dreta. Una altra de les propostes dels ecosobiranistes és denunciar l'actuació de les formacions polítiques que accepten "la connivència amb els partits d'extrema dreta", normalitzen les seves propostes i arriben a acords polítics que impliquen "un blanqueig del seu ideari i un atac contra els drets individuals i col·lectius".

L'assemblea de la formació també ha aprovat assumir el compromís de continuar implementant polítiques amb l'objectiu de fer de Palma una ciutat de llibertat i drets civils, així com denunciar "la complicitat d'alguns poders que donen suport a l'extrema dreta i que blanquegen el seu discurs", així com exigir al govern espanyol que combati la infiltració del feixisme dins de l'aparell de l'Estat".

stats