Política 24/04/2021

MÉS per Mallorca tornarà a proposar el cordó sanitari contra Vox al Parlament

Toni Noguera ha defensat que "és necessari fer un front comú", perquè l'extrema dreta "vol fer trontollar la democràcia"

ARA Balears
2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Toni Nooguera

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Toni Noguera, ha anunciat aquest dissabte que tornaran a plantejar el cordó sanitari contra Vox al Parlament balear la setmana que ve. "L'extrema dreta, el feixisme, vol fer trontollar la democràcia i és per això que és necessari fer un front comú", ha defensat.

Noguera ha recordat que l'octubre de l'any passat el partit va quedar tot sol demanant que no es faci cap rèplica al partit d'extrema dreta. Cap partit -tampoc els seus socis del Pacte- es va sumar a la proposta. "Mesos després, el que ha passat ens dona la raó com a organització i la setmana que ve tornarem a plantejar la proposta per salvar i cuidar la democràcia", ha afegit el coordinador dels ecosobiranistes.

MÉS per Mallorca pren d'exemple l’acord que va adoptar la mesa del Parlament basc el 13 d’agost de l'any passat per limitar el temps de les intervencions de Vox a un terç del que tenen la resta de partits. També es va decidir que l’extrema dreta només pogués presentar una iniciativa cada tres plens ordinaris.

Nova etapa

Noguera ha fet l'anunci del cordó sanitari en una roda de premsa en què també ha avançat que al juny el partit començarà "una nova i trencadora etapa", que és el fruit de mesos de debat intern dins les jornades de pensament Cartografiant el futur. Durant aquest temps, "centenars de militants de prop d'una quarantena d'agrupacions" han participat en trobades virtuals que han de servir per "rearmar-se" ideològicament i "bastir un nou mallorquinisme d'esquerres, del segle XXI", expliquen en un comunicat.

El fruit d'aquests debats es durà a l'assemblea del partit. Noguera ha afirmat que els valors en què es sustentarà el projecte seran "el sobiranisme republicà, el feminisme, l'antifeixisme, l'ecologisme i la defensa de les classes populars en el seu cos central".

stats