Política 27/04/2021

Armengol, a Vox: "Us guanyarem amb polítiques i fets"

La presidenta del Govern ha dit que no renunciarà mai a rebatre el partit d'extrema dreta, mentre que MÉS reitera la necessitat de fer un cordó sanitari

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts al ple

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reiterat al ple del Parlament d'aquest dimarts quina és l'estratègia del PSIB envers Vox: "No renunciaré mai a parlar en una seu democràtica; us guanyarem amb polítiques i fets", li ha dit al líder de la formació d'extrema dreta a les Balears, Jorge Campos. La preferència per rebatre els arguments en lloc d'aplicar la llei del silenci, com ha tornat a reclamar MÉS per Mallorca, contrasta amb la posició del candidat socialista a la presidència de la Comunitat de Madrid Ángel Gabilondo, que també demana fer un cordó sanitari al partit de Santiago Abascal.

Per Campos, Armengol intenta "desviar l'atenció liderant una campanya d'incitació a l'odi contra Vox de la mà dels seus socis ultres Podem i MÉS". "Enfront del seu extremisme antidemocràtic, nosaltres continuarem defensant la democràcia, la convivència i la llibertat", ha assenyalat Campos entre els retrets dels diputats del PSIB. "Sentir-lo parlar de democràcia, de fatxenderia i d'extremismes és realment sorprenent. S'hauria de mirar en el mirall i escoltar el que diu", ha retret Armengol al líder d'extrema dreta. També ha afirmat que Vox vol "crispar", "dividir" i fomentar una "cultura de l'odi", i la socialista ha apuntat que com a presidenta "faré tot el contrari; la meva tasca és unir, estrènyer postures i arribar a acords".

Els diputats de MÉS per Mallorca amb l'adhesiu antifeixista i la diputada de MÉS per Menorca amb una samarreta similar.

Paral·lelament al ple, MÉS ha fet una roda de premsa per insistir que cal fer un cordó sanitari contra Vox, i ha enviat una proposta formal a tots els partits de la Cambra perquè s'hi sumin. Els mallorquinistes, a més, han materialitzat el rebuig contra Vox posant uns adhesius a l'ordinador que deien "Antifeixistes, sempre", mentre que la diputada de MÉS per Menorca Patrícia Font ha vestit una camiseta amb el mateix lema.

Respected de la posició de la resta de partits del Parlament envers el cordó sanitari, cal recordar que dimarts mateix les formacions ja varen deixar clar que no ho farien, llevant d'Unides Podem, que malgrat que fins fa poc defensava rebatre l'extrema dreta, ara vol fer el contrari. "No podem permetre que la ultradreta campi, provocant odi i por", afirmà la portaveu parlamentària, Esperança Sans. El diputat de MÉS, Josep Ferrà, ha reclamat que no s'ha d'entrar a debatre les propostes i iniciatives de Vox, però sí les preguntes de control del Govern. El sobiranista ha comentat que el cordó no és la solució, però sí un "bon principi".

El debat sobre establir o no un cordó sanitari contra Vox ha reviscut després que la setmana passada la formació d'extrema dreta rebentàs un debat a cinc a la SER en negar-se a condemnar les amenaces de mort –és més, les va posar en dubte i va apuntar que se les havien inventat– al candidat d'Unides Podem, Pablo Iglesias; al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i a la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez.

stats