Política 10/09/2021

Lluís Apesteguia: "Si MÉS no està en condicions d'assumir la presidència, no acceptaré cap càrrec dins el Govern"

El batle de Deià ha presentat la seva candidatura per a les primàries del partit per la presidència de l'Executiu amb una proposta "valenta" i "innovadora"

2 min
Lluís Apesteguia durant la presentació de la seva candidatura per les primàries de Més al Govern de les Illes Balears.

PalmaLluís Apesteguia ha presentat la seva candidatura per a les primàries de MÉS mirant lluny i amb valentia. El candidat, que actualment ocupa la batlia de Deià, ha assegurat que si el 2023 MÉS per Mallorca no està en condicions d'assumir la presidència del Govern de les Illes, no serà ni vicepresident "ni conseller de cap altra persona de cap altre partit", ha assegurat. Continuant amb el discurs, ha fet patent que si això succeeix quedarà a la disposició del projecte "per picar pedra perquè el 2027 estiguem en disposició de liderar les majories progressistes d'aquest país", ha dit el candidat.

Lluís Apesteguia durant la presentació de la seva candidatura per les primàries de Més al Govern de les Illes Balears.

La seva aposta és clara: si guanya les primàries del seu partit i a l'hora de conformar un govern de pacte MÉS "no defineix substancialment totes les polítiques de l'Executiu", no en formarà part. Apesteguia ha expressat que, segons la seva idea de partit, no pot ser que només s'intervingui en el Govern de manera sectorial. "Hem de ser capaços de decidir el conjunt de les polítiques de tot el Govern", ha apuntat, i ha afegit que, si no poden fer-ho des de dins, ho faran des de l'oposició, però "sempre al servei de les persones".

Les bases de la candidatura

Apesteguia ha volgut posar l'accent que, si el partit vol arribar a majories socials, allò que s'ha de fer són polítiques i propostes noves. A més, ha dit que aposta per un discurs valent amb el tema econòmic, amb un protagonisme central i amb la decisió de "no subordinar-nos a cap poder fàctic d'aquest país". Així i tot, també ha reivindicat els pilars clars del partit, amb el feminisme, l'ecologisme, l'àmbit progressista i sobiranista com a bases.

A banda de lloar els seus companys que ara mateix estan dins el Govern a les respectives conselleries, ha deixat constància que "ara mateix MÉS no té el pes que hauria de tenir". Ha dit que sense MÉS no hi hauria Govern i per això "s'haurien de fer valer els seus principis".

stats