Política 23/05/2018

L'esquerra balear demana canviar el Codi Penal després de la sentència de la Manada

Les forces d'esquerra proposen al Govern adequar l'ordenament jurídic espanyol al Conveni d'Istanbul del Consell d'Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència masclista i domèstica

Efe
1 min
L'esquerra balear demana canviar el Codi Penal després de sentència de la Manada

PalmaEls diputats d'esquerra al Parlament han presentat una proposició no de llei per demanar que es modifiqui el Codi Penal per tractar de manera unitària qualsevol relació sexual no consentida i evitar que es tornin a repetir sentències com la de la Manada.

La proposició argumenta la necessitat de revisar la legislació penal sobre delictes sexuals davant casos com el jutjat a l'Audiència de Navarra, en què s'han fet "judicis morals" fonamentats en prejudicis d'"una realitat masclista i discriminatòria".

La proposició no de llei insta també el Ministeri de Justícia que la designació dels vocals permanents en totes les seccions, i urgentment en la secció quarta, sigui igualitària, segons ha indicat avui en una roda de premsa la diputada del PSIB al Parlament Silvia Cano.

"Com pot ser que no existeixi la visió feminista en el Codi Penal en un aspecte que afecta especialment les dones?", ha qüestionat la diputada socialista, qui ha remarcat que "és necessari posar fi als prejudicis patriarcals".

A més, els signants de la proposició també demanen al Consell General del Poder Judicial i al Ministeri Fiscal que els futurs jutges, magistrats i fiscals de l'Escola Judicial siguin formats en matèria d'igualtat de gènere.

El PSIB, Podem, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i les tres diputades del Grup Mixt exigeixen també a la Universitat de les Illes Balears (UIB) que fomenti la igualtat de gènere en tots els àmbits acadèmics dels graus de Dret que imparteix.

"Les dones no estaran protegides en el sistema judicial si no s'acaben els prejudicis", ha assenyalat la portaveu de Podem al Parlament balear, Laura Camargo.

stats