Política 29/03/2022

El Govern assegura que la temporada turística serà "de recuperació", malgrat les incerteses de la guerra

Negueruela acusa el PP d'assemblar-se a Vox "per presentar les mateixes esmenes" a la llei de turisme

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

PalmaEl Govern continua intentant transmetre tranquil·litat al sector turístic davant la proximitat de la Setmana Santa i l'inici de la temporada. "Mantenim que serà la temporada de la recuperació", ha afirmat aquest dimarts el conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela. La presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, en l'anterior sessió de control, va seguir aquesta línia remarcant que "no hi ha cap situació de perill". El Govern sosté que la invasió russa d'Ucraïna genera incertesa en els països més pròxims, però es manté ferm en la voluntat d'aconseguir una temporada turística que superi la del 2021 i se situï en nombres pròxims als d'abans de la pandèmia.

"La sisena onada, la invasió russa, la pujada de preus i el possible desabastiment fan dubtar que les expectatives generades per la Setmana Santa i la temporada es puguin complir", ha exposat la diputada del PP, Salomé Cabrera, en la pregunta formulada a Negueruela sobre les conseqüències de la situació sociopolítica actual al sector turístic. "Vostès mai són part de la solució, només generen alarmisme i dubtes i parlen d'una situació confusa", ha contestat el conseller.

El PP ha retret distintes dades per fer argumentar els mals auguris de la temporada. "Les agències de viatges anuncien una baixada d'un 30% de les reserves, abans del conflicte bèl·lic les reserves estaven entre el 20% i el 30%, per davall de les del 2019", ha criticat Cabrera. "Vostès pronosticaven que aquest estiu seria el de la normalitat i ara en diuen de la recuperació", ha continuat. El principal partit de l'oposició continua criticant el decret llei turístic que ara es començarà a tramitar com a projecte de llei.

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, va venir la setmana passada a les Illes reclamant que "s'ha de generar confiança", i el PP sosté que el Govern "es va carregar la confiança" amb la llei turística i el decreixement previst. "Una confiança que no genera, la seva llei és un exercici sense precedents de prepotència", ha assenyalat la diputada popular. El conseller Negueruela ha contestat recriminant al PP que "fan el mateix que Vox, no treballar", referint-se que "han presentat les mateixes esmenes" a la llei turística, un termini que acabava aquest dilluns.

stats