Societat 28/03/2022

El Govern anuncia ajudes complementàries a les del govern espanyol per fer front a la crisi

L'Executiu assegura que les mesures de l'Estat recullen les reclamacions de les Balears

ARA Balears
1 min
Dos camions de mercaderies al port de Palma.

PalmaEl portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha assenyalat aquest dilluns que les Balears complementaran les ajudes del govern espanyol per fer front a la crisi. Segons ha informat Europa Press, Negueruela ha subratllat que els 16.000 milions del Pla de Resposta de Pedro Sánchez recullen les reclamacions de Balears.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern, Negueruela ha apuntat, no obstant això, que caldrà esperar al contingut del pla que aprovi el Consell de Ministres per veure de quina manera l'Executiu concreta les ajudes directes que va anunciar la setmana passada com a "complement" al pla estatal. En aquest sentit, el conseller ha instat a la compareixença en el Parlament de la presidenta del Govern, Francina Armengol, per explicar la resposta de les Illes a la crisi de la guerra a Ucraïna.

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts el pla de resposta a l'impacte de la guerra a Ucraïna, que inclou, entre altres mesures, el vet als acomiadaments i la bonificació amb un mínim de 20 cèntims el litre de combustible.

"Cal veure com queda el panorama estatal, però es van demanar mesures extraordinàries i hi ha hagut mesurades extraordinàries", ha afegit Negueruela. El portaveu ha ressaltat les mesures que tenen a veure amb els hidrocarburs i l'energia, així com les encaminades a evitar acomiadaments.

Quant a la concreció de les ajudes autonòmiques, el conseller ha recordat que ja es va anunciar que hi hauria ajudes en matèria de transports, que Agricultura treballa també en línies específiques de subvenció i que en funció de com quedin les iniciatives relatives a l'Ingrés Mínim Vital (IMV) s'analitzarà com complementar-lo.

stats