Política 28/03/2022

Francina Armengol compareixerà davant del Parlament per informar de les conseqüències de la guerra a Ucraïna

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu del Parlament de les Illes Balears. / ISAAC BUJ

PalmaEl Parlament acollirà, a la sessió plenària d'aquest dimarts, que començarà a les 9 h, la compareixença de la presidenta del Govern, Francina Armengol, per informar de les conseqüències de la guerra a Ucraïna. Segons ha informat Europa Press, la compareixença per iniciativa pròpia de la presidenta a la Cambra balear per abordar les conseqüències de la guerra a Ucraïna es va aprovar dimecres passat per part de la Junta de Portaveus.

A més de la compareixença de la dirigent autonòmica, la propera sessió plenària estarà marcada per l'elecció del director de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Balears. Cal recordar que els partits del Pacte (PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem) ja van arribar a un acord per nomenar Tòfol Milan.

Tot i això, Ciutadans va descartar ja fa uns dies donar suport al nomenament de Milan com a nou director de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Balears. A més, el PP ha apuntat que "no s'ha comptat gens" amb ells, cosa que han considerat com "el modus operandi de sempre del Consolat".

D'altra banda, el Grup Parlamentari Mixt interpel·larà el Govern en relació amb els efectes de la guerra a Europa i es debatrà una moció del Grup Popular sobre la subvenció d'estudis i projectes de recerca per part de l'Institut d'Estudis Baleàrics. La propera sessió plenària abordarà, a més, l'informe sobre el compliment del Pressupost del Parlament per a l'exercici 2021 i comptarà amb la sessió habitual de control a l'Executiu balear.

stats