Economia 24/03/2022

Maroto, confiada a abaixar els preus de l'energia a partir de la setmana que ve

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme ha participat en la ponència sobre els fons europeus a la Cambra de Comerç de Mallorca

2 min
La ministra d'Indústria i Turisme, Reyes Maroto.

PalmaL'objectiu que s'ha fixat l'Estat és clar: abaixar els preus de l'energia. Aquest dijous mateix, en la seva visita a Mallorca, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que "Espanya està liderant les reivindicacions per abaixar el preu de la factura energètica de manera immediata".

Així mateix, després d'assistir a la inauguració del fòrum 'L'oportunitat dels Next Generation per a la recuperació turística' a la Cambra de Comerç de Mallorca, Maroto ha parlat sobre el decret que aprovarà l'Estat dimarts vinent per pal·liar els efectes de la pujada de preus a tots els sectors afectats i ha dit que "espera que doni la confiança suficient a les empreses" per continuar amb la recuperació econòmica.

En aquest sentit, la ministra ha reafirmat que Espanya lidera les reivindicacions en el Consell Europeu i espera que això es traslladi als preus perquè la temporada turística "compleixi les expectatives". Respecte dels punts que s'aprovaran dimarts que ve, ha avançat que, a més d'abaixar el preu de la factura energètica, es demanarà la prolongació de les carències dels crèdits ICO, que han utilitzat moltes empreses turístiques. Precisament, ha assegurat que el sector turístic "és el que ajudarà a consolidar la recuperació" i, per això, també necessita que les respostes que es donin la setmana que ve "siguin adequades" i s'abaixin les factures i els costos.

Per la seva banda, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha tornat a defensar l'"oportunitat històrica" que suposa l'arribada dels fons europeus per a la transformació del model econòmic de les Illes. Durant la seva intervenció, ha recordat que la pandèmia ha accelerat la transformació cap a un nou model en què predominen "la digitalització, la innovació, l'economia del coneixement, l'economia verda i el turisme de qualitat".

"Hem donat exemple sent un dels territoris amb menys mortalitat, liderant el creixement econòmic i liderant la creació de llocs de feina", ha dit la presidenta de l'Executiu illenc, que també ha apostat pel treball conjunt a l'hora d'enfocar aquesta nova crisi causada per la invasió russa d'Ucraïna.

stats