Política 22/03/2022

El Govern tranquil·litza el sector turístic: "No hi ha cap situació de perill"

El PP critica la moratòria de places "després de dos anys de crisi econòmica"

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaEl Govern ha llançat aquest dimarts un missatge de tranquil·litat al sector turístic, davant el context de crisi econòmica i incertesa actual i després de convalidar-se el decret llei que, entre altres mesures, estableix una moratòria en l'adquisició de places turístiques. "No hi ha cap situació de perill", ha manifestat la cap de l'Executiu balear, Francina Armengol. La presidenta de les Balears ha afirmat que les aerolínies alemanyes i britàniques augmenten la capacitat amb vista a la Setmana Santa per la demanda cap a les Illes, i els hotels de Mallorca preveuen arribar al 84% de l'ocupació el mes d'abril. "Hi ha confiança en la temporada turística, malgrat el moment d'incertesa", ha sostingut.

Armengol ha respost així a la pregunta formulada pel portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, qui ha criticat que la presidenta balear "viu en una realitat paral·lela". Costa ha remarcat que "el passat 9 de març, mentre vostè deia que tot anava bé, el sector turístic anunciava una caiguda d'un 40% de les reserves". "Avui no arriben els subministraments, i hi ha dificultats per obrir establiments turístics, deixi de dur més incertesa", ha dit el portaveu popular.

El principal partit de l'oposició ha tornat a carregar contra el decret llei en matèria turística, convalidat pel Parlament, reclamant que "després de dos anys de crisi econòmica està amb el decreixement, i deim sí al creixement sostenible". Costa ha tornat a anunciar el que digué la presidenta del partit a les llles, la derogació del decret en cas que el PP arribi al govern en les eleccions autonòmiques de maig del 2023.

"Si apostam per ser una destinació turística de qualitat, s'han de fer coses per mantenir-ho, que és el que fa el decret llei", ha defensat Armengol. "Durà més inversió pública i privada que mai", ha afegit. La presidenta de l'Executiu també ha agraït la participació del PP aquest dimecres en la reunió del Pacte de Reactivació, que aglutina agents polítics, econòmics i socials, per debatre mesures per pal·liar els efectes de la crisi econòmica. Així i tot, Costa ha deixat clar que el PP "ni està ni estarà en el Pacte de Reactivació, hi anirem per responsabilitat". "Durant dos anys s'han posat de perfil, és bo que demà vinguin, que hi hagi consens per damunt dels interessos de partit", ha destacat Armengol.

stats