Política 21/10/2021

El Govern apujarà un 2% el salari de 44.000 empleats públics de les Balears

L'STEI vota en contra de l'augment perquè es fa sobre quantitats "retallades"

ARA Balears
2 min
El Govern apujarà el salari als treballadors sanitaris, de l'educació i de serveis generals.

PalmaEl Govern i UGT, CCOO, Simebal, FSES i CSI-F han acordat augmentar el salari de 44.000 treballadors públics un 2% el 2022, un increment que es reflectirà en els pressupostos que l'Executiu està ultimant –aquest acord ha tingut el vot en contra de l'STEI. La pujada salarial s'aplicarà tant a les retribucions bàsiques com a les complementàries, i afecta els funcionaris de la sanitat, l'educació i els serveis generals.

Segons ha destacat el Govern en un comunicat, el sou dels treballadors públics ha pujat un 10,7% des del 2015. "A més, s'ha d'afegir el retorn de la paga extra del 2012 i el pagament del 100% de la carrera professional als treballadors de salut i serveis generals, el qual ha suposat un increment mitjà d'un 5% dels salaris", diu la nota.

Pel que fa a l'augment que va quedar congelat l'any 2020, el Consell de Govern va acordar que es recuperi el gener del 2023 i no segons l'objectiu inicial d'aplicar aquest increment el segon any després que el PIB de les Balears fos igual al del 2019.

Aquest acord s'ha assolit en una reunió de la Mesa de l'Empleat Públic, a la qual ha assistit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, a més dels sindicats esmentats.

Crítiques de l'STEI

Per part seva, l'STEI ha avisat que aquest increment del 2% per als funcionaris s'aplica sobre quantitats ja "retallades" de 2020 i 2021. El sindicat ha qualificat de "discriminatori" que l'augment per als treballadors de les Balears sigui d'aquesta manera menor als d'altres comunitats autònomes. L'STEI també ha recordat que el personal de les Illes va ser "l'únic de tot Espanya" que no va rebre "la totalitat d'increments" dels pressupostos estatals de 2020 i 2021 –les Balears el varen aplicar l'any passat, però varen retallar els complements autonòmics i les nòmines varen quedar congelades a la pràctica. A més, el sindicat ha anunciat una demanda contra aquesta mesura.

stats