Política 09/05/2018

Els funcionaris de Cultura neguen que hagin rebut cap instrucció per afavorir la contractació de Garau

La major part dels testimonis no va arribar a intervenir en el procés de contractació perquè els contractes no superaven la quantitat mínima de 18.000 euros

Ara Balears
2 min
Garau assegura que ha tengut un respecte escrupulòs per la llei"

PalmaL'any passat el Ministeri Fiscal va presentar una querella per possibles delictes de prevaricació i tràfic d'influències, després d'inspeccionar els contractes adjudicats a Garau per a la realització d'estudis per a diverses conselleries dirigides per càrrecs polítics de MÉS. En total, els contractes inclosos en la querella sumen un import aproximat de 127.000 euros.

Aquest dimecres el jutge ha pres declaració a funcionaris que són caps de serveis de diferents departaments de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Els funcionaris que han comparegut com a testimonis han declarat que no van rebre cap instrucció d'alts càrrecs de la Conselleria per afavorir la contractació de l'excap de campanya de MÉS Jaume Garau.

Tots han coincidit que no van rebre cap indicació expressa ni de l'exconsellera de Cultura, Ruth Mateu, ni de l'exdirector de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Josep Ramon Cerdà, per actuar d'una determinada manera a l'hora de contractar.

A més, cap dels funcionaris no ha confirmat el suposat fraccionament. D'altra banda, no se'ls ha demanat per la utilitat dels contractes.

La major part dels testimonis no va arribar a intervenir en el procés de contractació, perquè els contractes no superaven la quantitat mínima de 18.000 euros o perquè no era de la seva competència.

L'única funcionària que tenia entre les funcions revisar la documentació no hi va detectar cap irregularitat i únicament va avisar que dos contractes semblaven molt similars, per la qual cosa es va recomanar que se'n corregís la redacció per aclarir-ho.

Els alts càrrecs de la Conselleria que van declarar a l'abril van defensar que aquest encàrrec per separat estava justificat, entre altres motius, perquè d'aquesta manera d'una mateixa enquesta es poden extreure estudis diferents.

De fet, aquest dimecres la defensa de Garau ha presentat documentació per demostrar que les seves empreses han treballat habitualment d'aquesta manera a altres comunitats autònomes.

De moment, no estan previstes més declaracions i actualment el jutjat espera dades sol·licitades a Hisenda a petició de la Fiscalia.

stats