Política 14/03/2019

Fina Santiago sobre Casado: “Només algú a qui no li importen les persones pot arribar a proposar una cosa així”

MÉS per Mallorca condemna les "mesures per fomentar la maternitat" que vol impulsar el Partit Popular

Ara Balears
2 min
Fina Santiago

PalmaMÉS per Mallorca ha criticat aquest dijous les mesures que el Partit Popular vol impulsar per "fomentar la maternitat". El comunicat del partit ecosobiranista respon a les declaracions de Pablo Casado, qui va assegurar que "donar un fill en adopció ha de ser una causa perquè les dones en situació ‘irregular’ no siguin expulsades durant el procés de gestació".

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha assegurat que “només algú a qui no li importen les persones pot arribar a proposar una cosa així; que ho faci una persona escarrufa, que ho faci un partit polític manifesta a quina societat aspira aquesta formació”. “Hi ha un partit que està plantejant que els infants de dones en situació d’irregularitat siguin un mitjà de pagament per evitar l’expulsió inmediata del país. És una proposta inassumible a la nostra societat”, ha sentenciat Santiago. Aquesta mesura s’inclou en la proposta de llei de suport a la maternitat de Casado, que vol "posar fi a l’hivern demogràfic d’Espanya".

La també consellera de Serveis Socials i Cooperació ha explicat que la maternitat no és un fet biològic, sinó un desig: “No pel fet de ser dones hem de ser mares”. Fina Santiago ha criticat la manera que té el PP de protegir la maternitat, mentre s’oposen a la pujada del salari mínim, a escoletes públiques i a qualsevol mesura que suposi millorar la vida de la gent.

La candidata al Senat, Rosa Cursach, ha qualificat de “cínic” el PP per parlar d’"hivern demogràfic" per justificar la retallada de drets sobre els cossos de les dones”. Cursach acusa els conservadors de seguir el joc a l’extrema dreta “i trepitjar els drets humans simplement per guanyar vots”.

La també directora de l’Institut Balear de la Dona ha recordat que, tot i que la proposta del PP “és mercadejar amb el cos i els drets de les dones”, a l’Estat ja hi ha mecanismes que separen les dones migrades dels seus infants: “Es diu Llei d’estrangeria”. Cursach ha volgut denunciar també la “instrumentalització” que fa el Partit Popular de la vulnerabilitat d’aquestes dones.

stats