Política 27/05/2019

Les Balears estaran representades a Europa amb tres diputats per primera vegada

La popular Rosa Estaràs, la socialista Alícia Homs i José Ramón Bauzá, de Ciutadans, passaran els pròxims cinc anys a Brussel·les

Ara Balears
2 min

Les Balears estaran representades per primera vegada per tres diputats illencs al Parlament Europeu. A més de Rosa Estaràs (PP), membre de l'Eurocambra des del 2009, Alícia Homs (PSIB) i José Ramón Bauzá (Cs) passaran els pròxims cinc anys a Brussel·les.

Alicia Homs va estudiar Ciències Polítiques i Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona, i durant la darrera legislatura ha estat assessora tècnica de la Conselleria de Treball del Govern. A les eleccions europees, Homs ha ocupat el número 17 a la candidatura socialista. Els 20 escons aconseguits pels socialistes a l'Eurocambra aquest diumenge han assegurat un lloc a la mallorquina.

Qui són els 3 eurodiputats mallorquins  escollits al Parlament Europeu el 26-M?

L'expresident del Govern amb el PP, José Ramón Bauzá, que va abandonar les files dels populars el passat gener, va passar a formar part de les files de Ciutadans només dos mesos després. La formació taronja anuncià el passat abril que Bauzá ocuparia el cinquè lloc a la llista de les europees. Ara, Bauzá formarà part del grup de 7 diputats de Cs a l'Eurocambra.

José Ramón Bauzá alerta que "molts nins de la part forana" gairebé no saben "expressar-se en castellà"

Rosa Estaràs és l'única eurodiputada balear que repeteix, ja que inicià la seva trajectòria a Europa l'any 2009. En aquestes eleccions, Estaràs va ocupar la novena posició a la llista del PP, que finalment ha assolit 12 representants.

L'eurodiputada del PP balear, Rosa Estaràs.
stats