Política 17/09/2020

La depuradora d'Addaia abastirà més de 20.000 persones a diferents urbanitzacions

Miquel Mir també ha visitat els tres xalets que s'esbucaran amb fons de l'ITS

Ivan Martin
1 min
La nova instal·lació és una demanda històrica del municipi.

Es MercadalEl conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Mir, ha destacat la millora del servei que ocasionarà la construcció de la nova depuradora d’Addaia (es Mercadal), que donarà servei a 21.667 habitants.

Així ho ha assegurat aquest dijous el titular autonòmic de Medi Ambient, en el transcurs de la visita a les instal·lacions, que varen ser recepcionades el 8 de juliol a través de l’Agència Balear de l’Aigua (Abaqua). Miquel Mir ha titllat la intervenció de “gran notícia” i recorda que s’ha fet compliment a una demanda històrica del municipi que “millorarà la depuració de les aigües a les urbanitzacions d’Addaia, Coves Noves, Son Parc, Arenal d’en Castell, Punta Grossa i na Macaret”.

Les noves instal·lacions inclouen una Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), tres estacions de bombeig i l’emissari maritimoterrestre amb capacitat per tractar 3.932 metres cúbics per dia.

D’altra banda, Miquel Mir ha aprofitat el viatge a Menorca per visitar la zona on es troben els tres xalets que s'han d'esbucar a través de l’Impost del Turisme Sostenible (ITS), ubicats al Parc Natural de l’Albufera del Grau, per continuar amb el procés de restauració de l’espai natural protegit. “Ens trobam en el marc del que va ser en el seu dia una possible urbanització, i gràcies a la coordinació entre administracions, es podrà finançar amb aquests fons i preservar encara més la zona. Una vegada s’executi la primera fase, la Conselleria de Medi Ambient procedirà a la restitució de les tres parcel·les recuperant els hàbitats propis”.

stats