Societat 14/09/2020

L'Ajuntament de Maó podrà esbucar tres xalets de l'Albufera del Grau amb doblers de l'ecotaxa

El Consell de Govern autoritza una partida de 37.000 euros perquè el Consistori actuï

Ara Balears
1 min
El Consell de Menorca ha mostrat la seva satisfacció per l'ampliació que confirma l'aposta per la sostenibilitat.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori té autorització per concedir una subvenció de 37.000 euros a l'Ajuntament de Maó perquè esbuqui tres xalets i restitueixi la zona pública Llimpa-Santa Madrona ubicada al Parc Natural de l'Albufera del Grau. La partida econòmica prové de l'Impost de Turisme Sostenible i ha estat acordada en el Consell de Govern d'aquest dilluns, segons ha informat el Govern en un comunicat.

Al parc natural encara hi queden edificacions i vials de l'antiga urbanització de Shangril·là, construïda en terrenys de les finques rústiques de Llimpa i Santa Madrona abans que fos declarat com a parc. La inversió forma part del procés de restauració de l'entorn de l'Albufera del Grau que es va iniciar amb l'expropiació dels terrenys els anys vuitanta.

Quan els xalets hagin estat esbucats es recuperaran estructures i elements lligats a l'activitat agrícola com ara parets seques, portells, pous, passos o ponts de torrent que varen quedar malmesos per les obres de la urbanització o que s'han anat deteriorant amb el pas dels anys. Els terrenys es regeneraran sembrant-hi ullastres, alzines, brucs i aladerns procedents del mateix parc.

stats