Política 25/02/2020

Cs i el PP reclamaran que el Congrés obri una comissió d'investigació per l'explotació sexual de menors tutelades a les Balears

El portaveu de la formació taronja, Edmundo Bal, ha assegurat que el seu grup presentarà una proposició no de llei per investigar uns fets que ha qualificat de "sagnants"

Ara Balears
1 min
Els diputats del PSIB, sense iniciatives en el Congrés per disciplina de partit

PalmaCiutadans i el Partit Popular reclamaran que el Congrés obri una comissió d'investigació pels casos d'explotació sexual de menors tutelades a les Illes Balears, segons ha informat l'agència Efe. El portaveu parlamentari adjunt de Cs, Edmundo Bal, ha anunciat aquest dimarts que el seu grup se sumarà a la iniciativa avançada aquest dilluns pel PP.

Bal ha explicat, en declaracions als mitjans abans de la junta de portaveus, que el seu grup presentarà una proposició no de llei per investigar uns fets que ha qualificat de "sagnants". Per part seva, la portaveu popular, Cayetana Álvarez de Toledo, ha instat tant el PSOE com Unides Podem a donar suport a la sol·licitud per no "caure en la hipocresia" que "tapa els abusos" quan ells governen.

La popular també ha tingut paraules per a la ministra d'Igualtat, Irene Montero, a la qual ha acusat de deixar els menors "als peus dels cavalls" després de la negativa del seu partit i del PSOE a constituir la comissió d'investigació al Parlament balear.

El mes passat, la Fiscalia de les Illes Balears va obrir diligències per posar en marxa una investigació penal sobre presumptes casos de tràfic de drogues i prostitució de menors dependents de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) després d'haver-se detectat, almenys, 16 casos d'explotació sexual infantil a menors tutelats.

stats