Política 18/09/2018

La líder de Cs a Barcelona tenia al currículum un màster i un postgrau que no ha fet

La formació ha arreglat el que defineix com a "incorreccions terminològiques" a la web de l'Ajuntament

Ara
3 min
El grup de Cs, comandat fins ara per Carina Mejías, durant un ple a l’Ajuntament de Barcelona.

BarcelonaLa polèmica dels màsters continua esquitxant polítics. Ara és el currículum de la cap de files de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, el que se situa a l'ull de l'huracà. Segons ha publicat 'Eldiario.es', Mejías incloïa en el seu currículum, que és públic a la web de l'Ajuntament, un màster i un postgrau que no ha cursat i que, en realitat, es corresponen amb estudis de menys crèdits. Segons la biografia recollida al consistori, la líder municipal de la formació taronja va cursar un màster en dret concursal a la Universitat de Vic (UVic) i un postgrau en dret de fundacions a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), encara que segons ha fet públic el diari es tracta de dos cursos de cinc i tres crèdits, respectivament, mentre que un màster consta d'un mínim de 60 crèdits.

En el cas de la UVic, la universitat ha emès un comunicat especificant que mai ha impartit un màster amb el nom que apareix al currículum de Mejías, sinó que es tracta del curs d'extensió universitària –de cinc crèdits– sobre administració. Aquest mòdul, apunten, formava part del pla d’estudis d'un màster que l'any 2012 s'oferia amb el nom de màster en auditoria de comptes. Per això, la universitat remarca que només ha expedit un certificat a Mejías per la realització d'un curs d’especialització. La direcció del centre lamenta la situació i defensa el "prestigi" dels sistema universitari català.

Pel que fa als estudis de dret de fundacions a la universitat privada UIC, als quals Mejías es refereix en el seu currículum al consistori com a "postgrau", són en realitat un seminari sobre aquesta temàtica de tres crèdits, que la líder de Cs a Barcelona va cursar del setembre al desembre del 2009.

Després de conèixer aquesta informació, el grup municipal de Cs ha emès un comunicat en el qual defensa que el currículum "oficial" de la seva cap de files inclou només la llicenciatura de dret a la Universitat de Barcelona i el màster en estudis humanitaris i socials a la Universitat Abat Oliba –que inicialment apareixia com cursat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)–. Apunten, a més, que Mejías també ha cursat els dos cursos de la polèmica a la UIC i a la UVIc –un seminari i un curs d'extensió universitària–, però que aquests dos títols no apareixen ni a la web del partit ni al Linkedin de la líder de la formació perquè són "títols d'especialització postuniversitària". La formació ha facilitat tots els títols acreditats per la seva cap de files.

En el comunicat sdmeten, això sí, "incorreccions terminològiques" i les atribueixen al fet que Mejías va delegar la funció de proporcionar la seva informació acadèmica al consistori a una persona que, segons aclareixen, ja no forma part de l'equip de Cs. La formació informa, a més, que els errors ja han estat corregits a la web municipal. El currículum que figura ara al consistori ja és el correcte.

La líder de Cs a Barcelona tenia al currículum un màster i un postgrau que no ha fet
La líder de Cs a Barcelona tenia al currículum un màster i un postgrau que no ha fet
La líder de Cs a Barcelona tenia al currículum un màster i un postgrau que no ha fet
La líder de Cs a Barcelona tenia al currículum un màster i un postgrau que no ha fet

En nom del govern municipal, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha reclamat a Mejías, que "com a mínim demani perdó" per haver inflat el seu currículum i ha recordat que, segons el codi ètic de Ciutadans, el "falsejament de dades" en el currículum hauria de ser "causa de dimissió". Mejías, de moment, no ha fet declaracions a la premsa, però aquesta tarda ha de presidir la comissió municipal d'Economia.

stats