Política 27/07/2015

Un MIR per a professors, escolarització de 0 a 3 anys i primes per a les millors universitats: el programa educatiu de C's

Rivera presenta aquest dilluns a Madrid el quart eix del seu programa social i econòmic que inclou un pacte estatal per a l'educació

M.f.f.
2 min
El president de C's, Albert Rivera, en la roda de premsa d'aquest dilluns / ACN

MadridLa cursa ja és a contrarrellotge de cara les generals i les altes temperatures del desert de Madrid no donen treva al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que enmig de la calor sufocant de la capital espanyola ha decidit presentar aquest vespre el quart eix del seu programa social i econòmic. Ara és el torn de l'educació, i Rivera no dubta en presentar una proposta de màxims: un pacte estatal per a l'educació. Desgranem ja alguns dels punts que Ciutadans ja ha desvetllat del seu programa educatiu.

Un MIR per a professors

No és una proposta nova. Ho ha plantejat tant el PSOE de Rubalcaba com de Pedro Sánchez. I el PP ho incloïa en el seu programa electoral. Tal i com ha avançat aquest dilluns 'El Mundo', Rivera proposa que els professors passin, de la mateixa manera que els metges, un examen post universitari per poder exercir en centres públics i que tinguin un període de residència.

Més autonomia als centres per escollir professors

El partit considera que Espanya té una de les pitjor quotes de motivació del professorat de tota la Unió Europa i per això considera que s'ha de donar més autonomia als centres perquè puguin escollir el seu personal.

Primes per a les millor universitats

Tal i com ha avançat aquest dilluns al matí en roda de premsa des de Barcelona la candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, el partit vol vincular els "resultats d'inserció laboral" de les universitat públiques a un "millor finançament", perquè així el sistema educatiu estigui orientat a les "necessitats del mercat". D'aquesta manera, les universitats rebrien més recursos econòmics si un percentatge major dels seus antics alumnes troba feina.

Escolarització de 0 a 3 anys

Arrimadas també ha avançat que proposen la "universalització de l'ensenyament de 0 a 3 anys", ja que considera que és una etapa "essencial" per garantir el posterior èxit escolar dels alumnes.

Una assignatura d'història de les religions

Ciutadans aposta per una escola laica, però que els alumnes puguin conèixer la història de les religions per entendre l'evolució de la història en general.

stats