Política 27/07/2020

CCOO alerta que el termini per implantar el Sistema de Control Remot a Menorca és insuficient

Recorden que per posar-lo en funcionament cal formar el personal

Ivan Martin
2 min
Els treballadors reclamen la construcció de la nova Torre de Control convencional per a complementar el Sistema Remot.

MaóEl responsable de la secció sindical de Comissions Obreres - Grup Aena, Ramon Carreras, considera “irrealitzable” el calendari previst pel govern espanyol amb l’objectiu d’implantar a l’aeroport de Menorca el Sistema de Control Remot. Carreras ha explicat que no hi ha temps material per formar els professionals i complir el termini d’entrada en funcionament, l’abril de l’any 2021.

“Si han estat incapaços de cobrir una baixa per paternitat, sabent-ho amb temps, com volen formar el personal en dues o tres setmanes? A més, ja vàrem advertir en el seu dia que el personal que se sotmeti a un període d’aprenentatge hauria de ser substituït per altres empleats i no hi ha prou temps”, denuncia.

D’altra banda, el responsable sindical creu que el conveni entre Aena i Enaire, anunciat el passat dijous al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), solament pot continuar sense oferir les pertinents garanties de seguretat. “Si ho volem fer bé i formar el personal, el sistema no pot entrar en funcionament l’abril del 2021, però si el volem implantar de qualsevol manera, endavant”.

A més, Carreras recorda el rebuig que ha despertat el Sistema de Control Remot i la no construcció de la torre de control convencional, malgrat estar aprovada i pressupostada en el Pla d’infraestructures d’Aena. Per últim, insisteix en les possibles conseqüències: “A l’altre aeroport on també el volen posar en marxa, el de Vigo, es podria desviar el trànsit, en cas de fallida tècnica, al de la Corunya, però en el cas de Menorca desconeixem l’alternativa. La tecnologia està molt bé i som conscients que és el futur, tot i que deixar-nos sense torre de control és un greu error”.

La inversió per a la implantació del Sistema de Control Remot a l’aeroport de Menorca és de 5,4 milions d’euros.

stats