Política 15/04/2019

Podem: un acte central de campanya de perfil baix

Pablo Iglesias passa de mobilitzar 5.000 persones al Palma Arena a reunir-ne 500 a la plaça d'Espanya

Maria Fuster
2 min
Podem: un acte central de campanya de perfil baix

PalmaFa tres anys i quatre mesos, a l'acte central de Podem, 5.000 persones aplaudien les intervencions de Pablo Iglesias i Íñigo Errejon en un Palma Arena que estava ple a vessar. El crit de "Sí, es pot!" era corejat a l'uníson per una multitud. Res a veure amb l'acte d'aquest dilluns a la plaça d'Espanya, al qual han assistit unes 500 persones.

Acte central de Podem campanya desembre del 2015

El lloc triat ja indica la perspectiva d'assistència de la formació llavors i ara. El Palma Arena permet fer una convocatòria multitudinària. Mentre que la plaça d'Espanya, si es vol fer el discurs en un cercle, com els del 15-M, no és un espai adient per reunir molta més gent que la que s'ha concentrat avui.

També el dia i l'hora determinen si l'esdeveniment pot atreure més gent o menys. L'acte central de l'any 2015 era en un dia festiu, concretament el 8 de desembre. L'hora era fora de l'horari laboral, les 19 h. Avui és laborable i la convocatòria s'ha fet en horari de feina, concretament a les 12.30 h.

Cal recordar que a l'acte de l'any 2015, quan Podem tenia un impacte mediàtic i una gran projecció política, no només va superar les expectatives pròpies, va superar amb escreix la convocatòria de Pedro Sánchez i Albert Rivera, que arribaren als 1.000 i 1.300 assistents respectivament.

Acte central de Units Podem MÉS, juny del 2016

Sis mesos després, el juny del 2016, l'acte central de campanya d'Units Podem MÉS, que es va celebrar al parc de la Riera de Palma, va reunir 4.000 persones, segons els organitzadors. Llavors Pablo Iglesias anava acompanyat també d'Íñigo Errejon, Ada Colau i Mònica Oltra.

stats