Pablo Iglesias no oblida un sistema de finançament just per a Balears en un Palma Arena a vessar

La corrupció i els agraïments a la marea verda protagonitzen el principal acte de Podem a les Illes, al qual han assistit gairebé 5.000 persones

Mitja hora tard, amb la música dels 'Caçafantasmes' ( Ghostbusters) i entre crits de “sí que es pot”. Així ha arribat aquest dimarts Pablo Iglesias a un Palma Arena a vessar, amb gairebé 5.000 persones dins. El candidat de Podem a la presidència del Govern d'Espanya ha apostat per la victòria de la candidatura del jutge Juan Pedro Yllanes a Balears i s’ha compromès amb un sistema de finançament just per a les Illes en un acte protagonitzat per la corrupció i els agraïments a la marea verda.

5.000 Persones

Podem ha omplert el Palma Arena en el seu acte de campanya

“Vull que Balears tingui un finançament just, garantir la mobilitat per a tots els ciutadans i aturar les prospeccions petrolíferes”. Pablo Iglesias no ha descuidat cap dels temes principals de la campanya electoral a les Illes en la visita a Palma. La vinguda del candidat podemita a Balears ha superat àmpliament en expectació la resta dels principals candidats que han aterrat a les Illes fins a la data, Pedro Sánchez i Albert Rivera, que arribaren als 1.000 i 1.300 assistents respectivament. Gairebé 5.000 persones han desbordat el Palma Arena.

Una de les icones de la corrupció a Balears i que dóna nom a la macrocausa més important ha estat convertida pels podemites en l’escenari per fer una exhibició de força i demostrar que a Balears no han perdut l'empenta que els va fer entrar amb una presència important a les principals institucions balears el mes de maig passat .

Les coes per acudir a l’acte electoral han arribat des del recinte esportiu fins al carrer General Riera. Entre la nombrosa assistència han estat visibles desenes de camisetes verdes, la majoria situades a les primeres files del públic. També alguns dels diputats més destacats del partit han estat dels qui les han lluïdes, com per exemple la portaveu parlamentària Laura Camargo o la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, en una mostra per cercar la complicitat del sector educatiu, interpretat com a clau dels resultats autonòmics de les formacions progressistes a Balears.

“Gràcies per haver defensat l’educació, la dignitat i la llengua”

Íñigo Errejón Número 2 de Podem

De fet, el secretari general de Podem a Balears, Alberto Jarabo, no ha desaprofitat la seva intervenció per reivindicar “una educació pública, gratuïta i en català” i per donar les gràcies a la marea verda. També el número 2 d'Iglesias, Íñigo Errejón, en català, ha donat les gràcies a la marea verda per “haver defensat l’educació, la dignitat i la llengua”.

La corrupció, gran protagonista

El Palma Arena ha fet present la corrupció en totes les intervencions de l’esdeveniment. “Andratx, Bitel, Bonsai, Bon Sosec, Funerària, Ibatur, Over Marketing, Rasputin, Scala, Turisme Jove, Túnel de Sóller, Son Espases, Nóos…”, ha enumerat Jarabo tots els casos de corrupció que han afectat les Illes. “ Anam ben despatxats de casos”, ha assenyalat, per la seva banda, el jutge i candidat al Congrés per Balears, Juan Pedro Yllanes, que també ha recordat que just davant el velòdrom hi ha el solar de Can Domenge, la trama que ha duit a la presó els principals dirigents d’Unió Mallorquina.

Iglesias ha insistit en el tema dient que “la corrupció no és que hi hagi pomes podrides o que al PP o a Unió Mallorquina hi hagi tota una banda de delinqüents”, sinó que “és una manera de governar”. “Aquí a les Illes coneixeu bé la corrupció”, ha lamentat. Yllanes, que ha utilitzat el català en diverses ocasions durant la seva intervenció, no ha oblidat tampoc el cas Nóos, del qual havia de ser president del tribunal que el jutjarà a partir del proper mes. “D’ençà que he acceptat el repte de presentar-me amb Podem, em demanen perquè he deixat Nóos. Aquí hi ha 4.500 raons d’haver deixat Nóos a un segon pla”, ha explicat en referència a la gran assistència que ha omplert el Palma Arena.

El jutge també ha fet referència al debat d’Atresmedia tot dient que és “un privilegi” haver tingut a les Illes “el guanyador del debat”, en al•lusió a Iglesias. Sobre la mateixa qüestió, Errejón ha comentat l’anècdota que Pablo Iglesias no arribàs a pronunciar bé l’empresa PricewaterhouseCooper i ha assegurat estar "orgullós que el seu candidat sàpiga quin és el salari mínim i no quins són els lobbies i grans empreses”.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF