CAP AL 26-J

El Pablo Iglesias més "verd" fa posar dreta Palma reivindicant la pàtria i la plurinacionalitat

Units Podem MÉS arrasa amb el míting més multitudinari de la campanya a Balears

Venerat i aclamat. El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha conquerit les més de 4.000 persones, segons l’organització, que s’han congregat al parc de la Riera en el míting central de campanya d’Units Podem MÉS. Iglesias ha fet l’ullet als seus seguidors illencs recordant les mobilitzacions de l’Assemblea de Docents. Fins i tot, ha arribat a assegurar que ell va assistir a la gran manifestació, de setembre de 2013, que va col·lapsar Palma contra les polítiques educatives del Govern de José Ramón Bauzá. Iglesias ha assegurat que aquella manifestació el va "commoure" i ha mostrat una camiseta  verda al públic, en homenatge al color emblema d’aquell moviment.

Iglesias ha fet el discurs més ecologista de la present campanya i ha promès que Balears seria capdavantera en la transició energètica cap a les renovables. També ha tingut unes paraules cap al treballador que va morir, aquesta setmana, en un accident laboral en un hotel a Eivissa. No ha perdut el temps, tampoc, per atacar el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, en un discurs sense mencions al PSOE. De cara a la ciutadania illenca, ha promès una millor connectivitat aèria i que "els hotelers mai més condicionaran la política".

Finalment, ha demanat "als qui no heu anat mai a Panamà", que "ompliu les urnes d’alegria i il·lusió". També ha defensat que "antisistema són els qui han convertit les institucions en el seu 'cortijo' privat". Iglesias ha tancat el discurs amb una defensa de la " plurinacionalitat" de l’Estat, però automàticament ha apel·lat a la pàtria. "Som plurinacionals i deim pàtria per garantir els serveis públics", ha dit amb el públic palmesà dret i un parell de senyeres onejant.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF