Política 18/04/2018

El Parlament insta la Sindicatura de Comptes a investigar la campanya del PP de 2003

L'esquerra vota en contra que s'investiguin els seus propis comptes

Jaume Ribas
1 min
L'expresident balear, Jaume Matas, en un acte de campanya electoral de 2007

PalmaEl PSIB, Podem, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Gent per Formentera varen aprovar ahir dimarts una Proposició no de llei (PNL) a la Comissió d'Hisenda i Pressupostos que insta la Sindicatura de Comptes a investigar la comptabilitat electoral del Partit Popular durant la campanya de 2003.

Segons explica el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, la mateixa sentència en què s'acredita que el PP va pagar en negre 153.000 euros de la campanya de l'any 2007 també recull que els conservadors varen fer pagaments en B durant les eleccions anteriors, les de 2003, en què Matas va guanyar per majoria absoluta. "Ja estan acreditats els fets de 2007, però si hi ha sospites que això també va ocórrer en un període anterior, cosa que s'ha d'investigar i aclarir", apunta Alcover.

Que no s'investigui l'esquerra

El Partit Popular va presentar a la Comissió dues esmenes, que varen ser rebutjades per l'esquerra. El PP demanava que s'instàs la Sindicatura a revisar també els números del PSIB i MÉS durant 2015 i que Gent per Formentera presenti els seus comptes.

Camps ha recordat que l'informe de la Sindicatura de Comptes que analitza les comptabilitats electorals de 2015, diu que el PSIB "va pagar factures amb xecs al portador", la qual cosa està expressament prohibida. A més, ha recordat que es pagaven factures a proveïdors fent ingressos als comptes bancaris des dels partits mateixos.

Els partits de l'esquerra en bloc varen rebutjar les esmenes del PP, de forma que la redacció final de la PNL només insta que s'investiguin els comptes del Partit Popular i no els dels partits de l'esquerra.

stats