Política 22/05/2019

Ciutadans, sobre les inundacions de Sant Llorenç: "No pot ser que arribi abans Pedro Sánchez amb el 'Falcon' que els Bombers de Palma"

El partit taronja proposa millores per als Bombers de Mallorca i proposa una major coordinació entre administracions

A. S.
2 min
Beatriz Camiña, candidata de Ciutadans a la presidència del Consell de Mallorca.

PalmaFa més de mig any que els bombers de les Balears varen manifestar-se davant el Parlament per reclamar la llei del foc i garantir una resposta davant les emergències. Feia tot just tres setmanes de la torrentada de Sant Llorenç i els qui apaguen focs varen dur al carrer les crítiques per "la manca de coordinació" entre els diferents cossos durant la tragèdia. Aquest dimecres, la cap de llista del Consell de Mallorca de Ciutadans, Beatriz Camiña, ha aprofitat aquelles queixes per carregar contra la "manca de voluntat política" a l'hora d'aprovar una llei "que ha estat molt promesa, però que no s'ha fet realitat". La candidata ha afegit que "no pot ser que es tornin a produir unes inundacions com les de Sant Llorenç o les d'Alcúdia i que hi arribi primer el senyor Pedro Sánchez amb el 'Falcon' [l'avió presidencial] que no els Bombers de Palma, tot i que varen dir que volien ser voluntaris".

Camiña ha reconegut que els tècnics del Consell de Mallorca "han fet feina" amb els sindicats i que "s'ha fet una planificació". Tot i així, preguntada sobre la reivindicació dels Bombers de Mallorca per incrementar el personal, la candidata ha promès que intentaran "trobar el pressupost" per tal d'augmentar el nombre d'efectius i, alhora, reduir el personal interí.

La cap de llista al Consell de Mallorca del partit taronja també ha expressat la seva voluntat de "fer realitat" el parc de bombers a Santanyí i, d'aquesta manera, reduir el temps de resposta "en aquesta àrea", ubicada al sud de l'illa. Igualment, ha proposat una formació "molt més específica" per als bombers de Mallorca, l'actualització dels Equipaments de Protecció Individual (EPI) i els vehicles per tal que siguin capaços de reaccionar d'una manera més àgil: "Reduir un minut de resposta pot salvar una vida o una hectàrea", ha conclòs Camiña.

stats