Política 30/10/2018

Els bombers reclamen una llei del foc a les portes del Parlament

També critiquen la manca de coordinació durant la torrentada del Llevant

Maria Llull
1 min
Els representants del bomers durant la seva protesta.

PALMAEls bombers de les Illes Balears han sortit en carrer. En una manifestació conjunta, el cos de bombers ha demanat la tramitació urgent de la llei del foc "per garantir la resposta davant les emergències i millorar la coordinació entre els diferents cossos" de les Balears.

A Mallorca s'han manifestat uns 200 bombers a les portes del Parlament per reclamar aquesta tramitació i criticar la falta de coordinació davant les tragèdies.

"Exigim una llei del foc que doni cobertura i solució a temes vitals per a la seguretat de la societat balear", han explicat mitjançant un comunicat, en què també han manifestat les seves crítiques per "la manca de coordinació i la no utilització de tots els recursos disponibles" a la torrentada que afectà el Llevant de Mallorca el 9 d'octubre.

Els bombers han destacat que "els ciutadans de les Illes Balears necessiten un servei de bombers que desenvolupi el seu treball dins d'un marc legal", dotat amb "recursos humans i materials mínims que no posin en risc els ciutadans i els treballadors" i que permeti "optimitzar la coordinació entre els diferents cossos de bombers en l'actuació a les emergències". A Eivissa una quinzena de bombers també ha reclamat, a les portes del Consell d'Eivissa, la tramitació urgent de la llei per poder donar "una cobertura efectiva per a tota la ciutadania".

La llei del foc

El marc legal de la llei foc permetria als bombers, segons el comunicat emès, garantir uns cossos de bombers públics i professionals, dotar amb els recursos humans necessaris per cobrir les necessitats de les Illes Balears i millorar la coordinació entre els diferents cossos.

stats