Política 08/10/2018

Aviba insta el Ministeri de Foment perquè resolgui amb celeritat l'OSP entre Menorca i Madrid

El president d'Aviba a Menorca, Lorenzo Pons, ha demanat que la nova OSP es prolongui fins a l'abril de 2020

Ivan Martín
1 min
La reivindicació de l'Agrupació d'Agències de Viatge coincideix amb la demanda de la societat menorquina que reclama mesures urgents per a garantir la ruta.

MaóL'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de Balears (Aviba) ha demanat al Govern espanyol que resolgui amb urgència i celeritat l'OSP Menorca-Madrid. Cal recordar que en aquests moments la ruta s'opera amb provisionalitat mentre el Ministeri de Foment no treu a concurs el nou procés amb la inclusió de les demandes del Govern balear que haurien de figurar en el plec de condicions. El president d'Aviba a Menorca, Lorenzo Pons, ha demanat que la nova OSP es prolongui fins a l'abril de 2020. Pons considera que "no podem estar cada quatre mesos davant una situació d'absoluta indefensió respecte a la resta de ciutadans de l'Estat a causa de la falta de connectivitat aèria".

Lorenzo Pons ha insistit en el greuge que suposa aquesta situació per als menorquins i ha assenyalat que la manca de decisió de l'executiu de Pedro Sánchez genera "un descens de turistes i que l'economia insular disminueixi". D'altra banda, el responsable a Menorca d'Aviba ha recordat que la falta de planificació de Foment afecta diversos sectors de la societat com estudiants, empresaris i turistes. Per tot plegat, Pons ha pronosticat un encariment dels preus, a mesura que avancin les setmanes, per viatjar a Madrid.

D'altra banda, qui també s'ha pronunciat és el diputat autonòmic del PSIB-PSOE, Damià Borràs. L'exconseller insular de Mobilitat "entén" les reivindicacions d'Aviba però demana "paciència", ja que l'OSP es troba en fase de tramitació i el govern espanyol inclourà en el plec de condicions les peticions del Govern balear per tal de millorar les prestacions del servei. En qualsevol cas, Damià Borràs també ha recordat a l'executiu socialista que no ha "d'adormir-se".

stats