Part Forana 11/02/2021

La vaga de fems del Pla s'ajorna fins al 26 de febrer i i la de Son Servera se suspèn

La setmana que ve es negociaran els plecs de condicions de la nova licitació

1 min
Una vaga de fems a Manacor.

PalmaLa vaga del servei de neteja del Pla que havia de començar aquest dissabte i afectava 14 municipis s'ha ajornat fins dia 26 de febrer. També s'ha suspès la de Son Servera convocada per avui vespre a partir de les 22h. Així ho ha assegurat el gerent de serveis de l'empresa concessionària, Carlos Calafat, a l'ARA Balears. L'ajornament s'ha fet després de la reunió que aquest dimecres han mantingut els sindicats de Comissions Obreres (CCOO) i UGT amb representants de la Mancomunitat del Pla i l'empresa concessionària en el TAMIB.

La Mancomunitat s'ha compromès a negociar com han de ser els plecs de condicions de la nova licitació, i segurament també "es presentaran les taules salarials que es volen negociar en el conveni autonòmic", ha dit Calafat.

Cal recordar que aquest dijous a les 22 h comença la vaga indefinida de fems que afecta vuit municipis del Raiguer. Els treballadors del sector reclamen un conveni autonòmic que reguli les seves condicions i una millora salarial. Una de les exigències dels sindicats és que hi hagi el mateix sou base a tots els municipis i que es creï el conveni d'àmbit autonòmic.

Els sindicats també varen convocar una vaga indefinida de fems a Sant Llorenç des Cardassar per a demà divendres, dia 12 de febrer, a partir de les 6 h del matí, però la varen desconvocar. Ahir es varen reunir amb l'empresa concessionària i l'ajuntament municipal i arribaren a un acord: Melchor Mascaró, l'empresa concessionària, es va comprometre a regularitzar la situació salarial dels treballadors i pagarà els endarreriments que reclamaven els sindicats en pagar la nòmina dels treballadors el mes de febrer.

stats