Part Forana 25/02/2015

Les cases singulars de la primera línia del Port de Pollença, en risc de perdre la protecció

L'Ajuntament les podria treure del catàleg si hi ha perill d'indemnitzacions als propietaris

M. Bonnín
1 min
El catàleg tampoc no inclou Can Franc per mor de possibles indemnitzacions.

PollençaLes cases catalogades de primera línia del Port de Pollença podrien perdre la protecció patrimonial. L'Ajuntament de Pollença va acordar excloure les edificacions de Can Qués, Can Morató, Can Mena, Ca l'Adroguer i Can Tugores del Catàleg de patrimoni per tornar a treure'l a exposició pública i fer una consulta al Consell de Mallorca. El motiu és un informe de l'arquitecte municipal en què es considera que la seva protecció i, per tant, la limitació del seu aprofitament urbanístic podria suposar una indemnització als propietaris.

"De moment no queden desprotegides", ha dit el batle, Bartomeu Cifre. "Volem saber a qui correspondria pagar en cas d'una possible indemnització", ha afegit, per recordar també que va ser la institució insular la que va demanar al Consistori que inclogués aquests elements al catàleg. Els edificis són cases singulars situades al passeig Colom i al passeig Voramar.

La proposta es va aprovar amb els vots a favor de PP, El Pi i Unió Mollera i els vots en contra d'Alternativa, PSOE i Esquerra. L'edil de MÉS va excusar la seva assistència al ple. L'oposició va criticar que amb aquesta actuació el Moll corri perill de perdre els darrers edificis singulars que li aporten "personalitat".

Aquesta mesura afecta la primera línia del port i no altres zones del municipi, segons el primer edil, perquè els altres edificis catalogats no estan en la mateixa situació. Els del centre de Pollença estan regulats pel Pla especial del centre històric, i la resta de béns catalogats del Moll no tenen aquestes limitacions d'edificabilitat.

El catàleg modificat estarà en informació pública durant un mes, mentre també es farà la consulta a Patrimoni Històric sobre les indemnitzacions.

stats