Part Forana 18/02/2019

Santanyí instal·la semàfors pedagògics a la zona de més trànsit del poble

Es vol fer més segur l'accés dels vianants a l'Escola de Música

Ara Balears
2 min
El batle, el cap de Policia, i la regidora d'àrea, Maria Pons, vora un dels semàfors.

SantanyíAmb l'objectiu d'incrementar la seguretat viària al voltant de l’Escola de Música de Santanyí, una de les zones que suporta més trànsit rodat del nucli, l'Ajuntament ha adquirit dos radars dels anomenats pedagògics i els ha instal·lat al carrer de Palma.

Segons la velocitat dels vehicles, el semàfor s'il·lumina amb dígits de color vermell, si sobrepassen l'autoritzada, i en verd i amb una emoticona d’aprovació, si estan dins dels límits legals. Ja hi ha pobles, com Porreres, que tenen instal·lats aquests mesuradors, a fi que el conductor pugui ser conscient si circula o no a la velocitat adequada.

En cap cas es capten imatges dels vehicles que no compleixen els límits de velocitat ni tenen capacitat per imposar sancions. Més aviat es tracta d’un sistema amable que permet augmentar la seguretat de les persones usuàries de la via pública, sense la necessitat d’aplicar mesures sancionadores.

Control del trànsit

Els radars pedagògics, a més d'informar els conductors de la velocitat a la qual circulen, també recopilen informació perquè la Policia Local pugui analitzar els vehicles que passen per aquestes zones i les velocitats a les quals poden arribar.

D’aquesta manera es podran prendre mesures per reduir la velocitat, si es fa necessari amb elements fixos o mòbils, o bé realitzar en dies determinats controls reals de velocitat en aquest indret del nucli urbà de Santanyí.

La regidora de la Policia Local de l’Ajuntament de Santanyí, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta d'aquesta passa per millorar la seguretat al poble, ja que la zona de l’Escola Municipal de Música és de les més transitades i, en alguns moments del dia, hi ha molts d’al·lots que entren i surten del centre.

"Aquests radars ens han d’ajudar a prendre consciència de la importància d’anar a la velocitat adequada, i entre tots tenir un poble més segur. En cap cas aquests radars poden sancionar o fotografiar els vehicles, però ens recordaran si ho feim bé”, explica la regidora.

stats