Es reprenen les obres de la urbanització de luxe Petit Deià

L'Assemblea Deià Petit ha denunciat el silenci de l'Ajuntament davant les al·legacions del GOB i les queixes dels veïns

Encara no eren les 10 h quan els veïns de Deià s'han adonat que es reprenien les obres de la urbanització de luxe Petit Deià. L'Assemblea Volem un Deià Petit ha denunciat aquest dimarts que s'haguessin reprès les feines de "manera contundent": dues màquines i un camió feien feina des de primera hora del matí.

I ho han fet amb el "silenci total" de l'Ajuntament de Deià. Segons que ha explicat un dels membres del col·lectiu, Henar Arribas, el Consistori "encara no ha donat resposta a les al·legacions que va presentar el GOB a principi de mes" i "fa el sord a la demanda de l'oposició d'aturar les obres i la venda d'aquestes cases per prudència fins que tot estigui 'clar". 

Volem un Deià Petit ha manifestat "la nostra indignació i desacord" amb la represa de les obres i ha anunciat que continuaria amb el calendari d'accions previstes, entre les quals hi ha una campanya de "desprestigi" de la urbanització i l'empresa promotora, diverses pancartes, etc. "Segurament" es reuniran una altra vegada. 

L'assemblea es va començar a organitzar el passat 23 de novembre per denunciar el model urbanístic de Deià. Llavors van llançar una recollida de signatures per evitar la construcció de la urbanització de luxe Petit Deià, que consisteix en 21 habitatges per als quals es va atorgar una primera llicència l'any 2008, que la constructora va deixar caducar. 

Per tant, es va haver de tornar a concedir la llicència a una zona que és terreny urbanitzable segons unes normes subsidiàries que no s'han modificat des del 1992. L'assemblea va exigir que es canviàs aquesta normativa "per evitar l'especulació i el creixement incontrolat del municipi", tot i que encara no hi ha hagut moviments per part de l'Ajuntament. 

Després de llançar la recollida de firmes, el GOB també va demanar la paralització del projecte de manera "immediata" i va exigir un expedient de revisió de la llicència per comprovar si hi havia hagut deficiències a l'hora de concedir-la, en aspectes formals i legals. Segons que va denunciar l'organització ecologista, es tractaria " d'una llicència nul·la i sense efectes" perquè a l'estudi de detall no s'hi va incloure el contingut normatiu.