Continuen les mobilitzacions contra la urbanització Petit Deià

El ple de l'Ajuntament va aprovar a l'estiu crear una comissió per modificar les lleis urbanístiques del municipi, però encara no s'ha reunit

“Canviem la normativa urbanística! Deià al servei dels seus habitants. No a l'especulació”. Això diuen les desenes de cartells que l'Assemblea Deià Petit, nascuda dijous passat, reparteix als veïns del poble perquè els pengin a casa seva.

L'Assemblea Deià Petit va néixer per lluitar contra la urbanització Petit Deià, que suposarà la construcció de 21 habitatges de luxe al poble. En només dos dies han recollit més de 1.300 signatures contra el projecte a la plataforma Avaaz i ara han posat en marxa una altra acció contra la construcció al municipi.

La penjada de cartells és la darrera iniciativa que han engegat, però en preveuen més, com ara un vídeo, accions informatives per als habitants del municipi i una recollida de signatures presencial adreçada només als residents a Deià.

A més, l'Assemblea Deià Petit ja va fer saber que intentaria parar el projecte fins i tot per vies legals. Tanmateix, una de les membres del col·lectiu, Henar Arribas, creu que és “gairebé impossible” aturar Petit Deià perquè ja té llicència, tot i que confia a endarrerir o dificultar el projecte. Per això, l'Assemblea centra les seves reivindicacions a canviar el model urbanístic del poble. Demanen que es faci un canvi en les normes subsidiàries, que no es modifiquen des de 1992, per evitar l'especulació i el creixement incontrolat del municipi. A més, recorden que Deià pateix greus problemes d'aparcament, de trànsit, de pudors i de restriccions d'aigua a l'estiu.

Per saber-ne més: Llancen una recollida de signatures contra la urbanització Petit Deià

A més, l'Assemblea Deià Petit denuncia que a l'estiu el ple de l'Ajuntament va crear una comissió per estudiar la modificació de la normativa urbanística però que aquesta comissió “no ha fet res”. En el mateix sentit, la batlessa Magdalena López (Junts, la marca deianenca del PP) reconeix que la comissió ni tan sols s'ha reunit. Per López, el canvi en la normativa urbanística és “molt lent i costós per a un ajuntament petit”. La batlessa ha evitat pronunciar-se sobre la urbanització i ha dit que l'equip de govern “s'ha limitat a fer el que l'obligava a fer la llei”.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF