Part Forana 11/02/2021

El Govern invertirà vuit milions d'euros en la reforma de l'Hospital d'Inca

Les obres duraran 25 mesos

Catalina Riera
2 min
La presidenta del Govern i la consellera de Salut i Consum participen a l'acte simbòlic d'inici de les obres a l'Hospital Comarcal d'Inca.

IncaEl Govern invertirà vuit milions d'euros en la reforma de l'Hospital d'Inca i les obres duraran 25 mesos. Així ho ha explicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant un acte a l'hospital en el qual s'ha posat la primera pedra de l'obra nova.

La falta d'espai és un dels motius d'aquesta reforma. "Aquest hospital va néixer fa 15 anys i es va fer massa petit. En aquell moment servia per atendre 83.000 persones, però ara dona assistència a 132.000", ha dit la presidenta.

La crisi sanitària ha obligat a modificar el projecte inicial del 2016. Ara es preveu ampliar el servei de cures intensives i diferenciar els espais de consultes pediàtriques per augmentar la capacitat d'atenció a adults. "El 2020 va aparèixer una crisi sanitària que ens va obligar a redissenyar l'hospital. El dia que vàrem prendre aquesta decisió ja vaig dir als professionals que ens podíem oblidar de l'hospital tal com el coneixem, perquè mai no tornarà a ser el d'abans", ha dit la gerent d'aquest hospital, Soledad Gallardo.

Cal destacar que durant aquests anys només s'han fet algunes millores, com la duplicació de la zona d'apartament, que l'any passat va passar de 300 places a 630. En aquests moments, l'Hospital d'Inca disposa de sis llits d'UCI més dos flotants. Amb aquesta reforma tindrà una capacitat de set llits més un flotant. Ara hi ha 32 places en el servei d'urgències i es comparteixen les pediàtriques amb les d'adults, sense circuits diferenciats. Després de les obres, l'hospital tindrà 39 places, set butaques i sis llocs d'Unitat d'Estada Curta. El projecte també inclou la construcció d'un nou edifici per al Servei de Rehabilitació, de 590 metres quadrats útils, enfront dels 300 actuals.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha destacat el fet que, tot i la pandèmia, es continuï treballant per millorar les infraestructures sanitàries. Ha assegurat també que l'hospital guanyarà en "seguretat i comoditat, tant per a usuaris com per a treballadors".

stats