Part Forana 07/10/2021

Pollença no vol més embarcacions al Moll

L'Ajuntament no vol que la zona de davant el club nàutic quedi saturada de naus de gran eslora com planteja Ports IB

ARA Balears
1 min
Vista general de la badia de Pollença.

L'Ajuntament de Pollença ha presentat un seguit d'al·legacions al Pla General de Ports de les Illes Balears, entre les quals hi ha el reclam de la reducció de fondejos a la badia. Segons ha explicat el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, el Consistori rebutja que la zona de davant el club nàutic quedi saturada de vaixells de gran eslora, tal com planteja Ports, que hi vol ubicar l'espai per a aquest tipus d'embarcacions. Actualment, a la badia hi ha espai per a unes 350 embarcacions, mentre que l'Ajuntament proposa que la xifra es redueixi a 150. Una altra de les al·legacions del Consistori és l’alliberació del punt que s'utilitza actualment per a la reparació d'embarcacions perquè pugui ser d’ús públic.

"Estam molt satisfets que Ports, a la fi, vulgui regular els fondejos, tal com es reflecteix en el Pla General", però, ha explicat el primer edil, "és molt necessari que, a més de regular, reduïm considerablement el nombre de boies proposat en el Pla". En cas contrari, ha conclòs, "serà impossible reduir la pressió que hi ha actualment sobre l'hàbitat de la praderia de posidònia, amb la problemàtica mediambiental que això suposa". "El nostre objectiu és aconseguir una badia més sostenible i protegir, en tot moment, el camp de posidònia, així com la resta de l'ecosistema marí", ha explicat Bartomeu Cifre.

A més, l'Ajuntament de Pollença proposa a Ports IB la reconversió de l'espai que actualment s'utilitza per a la reparació d'embarcaments i estacionament de remolcs, coneguda com el Moll Nou, en un lloc dedicat a l'espai públic per reduir els embossos, sobretot en temporada alta.

stats